Jeziv slučaj porodičnog nasilja u Zagrebu! Otac tukao ćerku (5) ispred radnje, prijavili ga prolaznici: "Šamarao ju je, udario u potiljak"

22.11.2022

13:32

0

Autor: S.Č.

Šamarao ju je po licu, udario otvorenim dlanom ruke u potiljak glave, uhvatio za glavu i svom snagom tresao i čupao za kosu. Sve pred svojom ćerkom (3) i sinom (1) i građanima koji su prolazili

Jeziv slučaj porodičnog nasilja u Zagrebu! Otac tukao ćerku (5) ispred radnje, prijavili ga prolaznici: "Šamarao ju je, udario u potiljak"
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Otac (38) iz Zagreba uhapšen je nakon što su ga prolaznici prijavili da tuče svoje maloletno petogodišnje dete ispred prodavnice.

Prema nepravosnažnoj presudi, on je u maju oko 14 sati ispred radnje na Savskom mostu u Zagrebu "počinio fizičko nasilje u porodici nad svojom maloletnom ćerkom (5)".

"I to na način da ju je šamarao po licu, udario otvorenim dlanom ruke u potiljak glave, uhvatio za glavu i svom snagom tresao i čupao za kosu. Sve pred svojom maloletnom decom, ćerkom (3) i sinom (1) i građanima koji su prolazili", navodi se u presudi.

Otac je na sudu opovrgnuo da se to dogodilo baš tako, ali priznao je da je telesno kaznio devojčicu.

"Čekali smo suprugu da se vrati iz radnje. U jednom trenutku moja ćerka prilikom izlaska iz našeg vozila udarila je vratima u vrata jednog parkiranog vozila, i ja sam se razljutio.

Kako smo svi izašli napolje, ja sam burno reagovao, povukao je za uho i rekao da to ne radi, ali nije tačno da bih je šamarao, udarao u potiljak glave, uhvaio za kosu. To nije istina", branio se otac pred sudijom.

Međutim, njegov iskaz "pokopale" su svedokinje - njihova kuma koja je bila na parkiralištu i slučajna prolaznica. One su policiji ispričale da se dogodilo upravo onako kako piše u ovoj presudi. Majka dece nije ništa videla jer je bila u prodavnici.

Policija je oca privela u stanicu, a ovih dana je proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 12.000 kuna (oko 1.600 evra) i 300 kuna (oko 40 evra) troškova prekršajnog postupka, koje pak ne mora da plati jer mu se dan u pritvoru računa kao "odsluženih" 300 kuna.

Otac nikad nije osuđivan za porodično nasilje. Policija i sud o celom slučaju su izvestili merodavni centar za socijalnu zaštitu u Zagrebu koji bi porodicu mogao staviti pod privremen nadzor, piše Danica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike