Trener (71) iz Hrvatske optužen za seksualno zlostavljanje devojčica: Sve je trajalo 17 godina!

21.11.2022

22:11

0

Tužilaštvo ga tereti da je počinio kaznena dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina, te kaznenog dela bludne radnje na štetu ukupno četiri osobe

Trener (71) iz Hrvatske optužen za seksualno zlostavljanje devojčica: Sve je trajalo 17 godina!
Ilustracija - Copyright pixabay/4711018

Protiv 71-godišnjeg Karlovčanina, dugogodišnjeg sportskog trenera i majstora borilačkih veština, Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu danas je podiglo optužnicu zbog seksualnog zlostavljanja četiri devojčice, odnosno djevojke.

Tužilaštvo ga tereti da je počinio kaznena dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina te kaznenog dela bludne radnje na štetu ukupno četiri osobe, sve na području Karlovca- potvrdilo je danas Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu.

Trener je uhapšen u januaru, nakon što ga je prijavio otac jedne devojčice koju je trenirao.

Nakon što je proveo noć u policiji i nakon što je ispitan, Tužilaštvo je tada predložilo sudiji istrage određivanja istražnog zatvora, ali on tom zahtevu nije udovoljio, odnosno odredio mu je mere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvama, kao i zabrane obavljanja delatnosti, odnosno treniranja dece. Od tada je na slobodi.

Profimedia
 

- Okrivljenom 71-godišnjaku se stavlja na teret da je od 2004. do 2021. godine, na području Karlovca, počinio navedena kaznena dela na štetu četiri oštećene osobe starosti od 12, 13, 14 i 18 godina. U optužnici je predloženo da se okrivljenom produže mere opreza, te da se izrekne mera zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti, a sve zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dela - kažu u Tužilaštvu.

Istražni sudija Mladen Kosijer odbijajuću odluku da osumnjičenom odredi istražni zatvor tada je pravdao vremenom, jer se prijava odnosi na "navodna kaznena dela iz 2006, 2008. i 2018. godine", kao i godinama osuđenog, pojasnivši da se istražni zatvor starijima od 70 godina određuje "samo u posebnim slučajevima".

Smatrao je da se izrečenim blažim merama takođe u ovom slučaju može ispuniti ista svrha sprečavanja budućih kontakata i ponavljanja dela kao i istražnim zatvorom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike