Završena istraga: Poznato ko je usmrtio ubicu sa Cetinja

13.11.2022

21:06

0

Autor: M. Vu.

Istražitelji, međutim, ni nakon tri meseca nisu utvrdili iz čijeg pištolja su ispaljena preostala četiri metka koja su pogodila Borilovića 12. avgusta

Završena istraga: Poznato ko je usmrtio ubicu sa Cetinja
Cetinje / Ilustracija - Copyright Pobjeda.me/ Stevo Vasiljević Profimedia Privatna arhiva

Prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu sa Cetinja Vuka Borilovića ispaljen je iz policijskog pištolja, pokazala je istraga Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Istražitelji, međutim, ni nakon tri meseca nisu utvrdili iz čijeg pištolja su ispaljena preostala četiri metka koja su pogodila Borilovića 12. avgusta, kada je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju.

Podsetimo, Borilović je likvidiran nakon ubilačkog pohoda u cetinjskom naselju Medovina, u kojem je ubio deset, a ranio šest svojih sugrađana, među kojima i dvoje dece.

- Iz izveštaja o balističkom veštačenju proizlazi da su projektili u telo V.B. ispaljeni iz dva vatrena hica, od kojih jedan pripada službeniku Uprave policije, i iz istog je ispaljen prvi projektil u telo V.B., dok drugo vatreno oružje, iz kojeg su ispaljena četiri projektila, pripada neidentifikovanom licu - odgovorila je Lepa Medenica, viša tužiteljka, rukovoditeljka i portparolka Tužilaštva.

Profimedia
 

- Po naredbi Tužilaštva izvršena je i obdukcija tela V.B., a iz tog nalaza se zaključuje da je pogođen u glavu i gornji dio tela, desno rame i grudni koš, sa pet ispaljenih projektila, od kojih su sve povrede smrtonosne - objasnila je Medenica.

Istražitelji, međutim, nisu utvrdili vreme smrti Borilovićevih žrtava, zbog čega je i dalje nejasno koliko je trajao njegov ubilački pohod.

- Po naredbi tužilaštva obavljene su obdukcije stradalih, i u obdukcionim nalazima nije utvrđeno vreme smrti žrtava - kazala je Medenica.

Profimedia
 

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Nenad Kaluđerović.

Ovaj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina, a istražiocima je predao i pištolj koji poseduje. To je učinio nakon što se u javnosti pojavila informacija da je on zaustavio Borilovićev ubilački pohod.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike