Milo se hvata za slamku spasa! Đukanović tražio hitno mišljenje Venecijanske komisije

09.11.2022

23:33

0

Autor: 24sedam

Šef države zatražio je da Venecijanska komisija da hitno mišljenje na ovaj Zakon, koji je, kako je poznato, vratio Skupštini na ponovno odlučivanje

Milo se hvata za slamku spasa! Đukanović tražio hitno mišljenje Venecijanske komisije
Milo Đukanović - Copyright AP Photo/Petr David Josek

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović zatražio je danas od Venecijanske komisije hitno mišljenje na izmene Zakona o predsedniku, koje je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

- Šef države zatražio je da Venecijanska komisija da hitno mišljenje na ovaj Zakon, koji je, kako je poznato, vratio Skupštini na ponovno odlučivanje - rekao je Đukanovićev savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić.

On je naveo da je Đukanović naročito problematizovao to što određeni nosioci izvršne i zakonodavne vlasti čine korake koji, kako se navodi, zalaze mimo ograničene ravni njihovih Ustavom definisanih nadležnosti.

Skupština Crne Gore usvojila je 2. novembra izmene Zakona o predsedniku Crne Gore kojima je predviđeno da će se, ako predsednik države ne predloži mandatara za sastav Vlade, mandatarom smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika u Skupštini Crne Gore.

Profimedia
 

Poslanik DF-a Predrag Bulatović rekao je tada da izmene ovog zakona rešavaju krizu i pat poziciju koja postoji u Crnoj Gori.

Đukanović nije potpisao Zakon o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku Crne Gore, već je taj dokument vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike