Na televiziji upućene pretnje smrću Miloradu Dodiku: Odmah pokrenut postupak protiv medijske kuće

30.10.2022

15:50

0

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH danas je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv medija u kom je novinar postavio sporno pitanje

Na televiziji upućene pretnje smrću Miloradu Dodiku: Odmah pokrenut postupak protiv medijske kuće
Milorad Dodik - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mere protiv Fejs televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik "smeni, smiri ili ubije“.

Milinović je rekao da je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH danas po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv tog medija.

- To će biti skraćeni postupak, s obzirom na to da je, na prvi pogled, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija - rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim rečima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

Draško Milinović/YouTube/ RTRS vijesti
 

- Ove stvari koje smo, nažalost, videli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Fejs televiziji, nedopustive su i RAK ih neće dozvoliti - naveo je Milinović.

Biće izrečene mere i sankcije

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mere i sankcije.

- U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi videli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mere, da se ovakve stvari više nikada ne bi desile - dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

Senad Hadžifejzović/YouTube/ RTRS vijesti
 

- Ovo sad je nešto što će verovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni, s obzirom na to da je to prva mera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već videli da Fejs televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim merama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da delujemo - dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Fejs televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rešenje da se „smeni, smiri, ubije“, prenosi RTRS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike