Muškarac na hrvatskoj plaži prišao bivšoj supruzi i njihovom detetu i prekršio zabranu prilaska: Osuđen je na 60 dana

28.10.2022

21:42

0

Prema presudi, otac je u avgustu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gde je bila s njihovim zajedničkim detetom i dao joj 60 evra rekavši da je to za decu, za sladoled”

Muškarac na hrvatskoj plaži prišao bivšoj supruzi i njihovom detetu i prekršio zabranu prilaska: Osuđen je na 60 dana
profimedia-0709484974 - Copyright Profimedia

Otac (42) proglašen je krivim i osuđen jer je na plaži prišao bivšoj supruzi (30) i njihovom detetu (6). Naime, prekršajni sudija osudio ga je na 60 dana uslovnog zatvora te je dobio “zaštitnu meru zabrane približavanja bivšoj supruzi na udaljenosti manjoj od 50 metara, gde god bila na teritoriji Republike Hrvatske, u trajanju od 12 meseci, osim pred državnim telima za potrebe eventualnog postupka”, piše Danica.hr.

Prema presudi, otac je u avgustu oko podneva “prišao bivšoj supruzi na gradskoj plaži Crni mol u Crikvenici, gde je bila s njihovim zajedničkim detetom, te joj dao 60 evra rekavši da je to za decu, za sladoled”.

No, muškarac je time “prema bivšoj supruzi, s kojom ima zajedničko dete, prekršio ranije izrečenu zaštitnu meru zabrane prilaska žrtvi porodičnog nasilja na udaljenosti od 50 metara, a koja mu je izrečena pravosnažnom presudom Prekršajnog suda u Zagrebu”.

Zato je osuđen na 60 dana zatvora te mu je izrečena nova zaštitna mera zabrane približavanja, opet na godinu dana, pod pretnjom novčane kazne ili hapšenja i pritvaranja. Presuda nije pravosnažna i na nju se može žaliti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Danica.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike