U Splitu optužen muškarac koji je divljao po putu: Vozio sa 1,5 promila, jedva izbegao sudar sa autobusom, pa se zakucao u kuću

25.10.2022

20:50

0

Optužnicu protiv bahatog vozača podigao ODO Split

U Splitu optužen muškarac koji je divljao po putu: Vozio sa 1,5 promila, jedva izbegao sudar sa autobusom, pa se zakucao u kuću
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/ EB Timers

Muškarac (42) optužen je za bahatu vožnju, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Split, prenosi Večernji list.

Tereti ga se da je 3. jula oko 20.30 u Imotskom u alkoholisanom stanju, sa 1,50 promila alkohola u krvi, upravljao kamionom, svestan da takvom vožnjom ugrožava živote ljudi, odnosno, kako navodi tužilaštvo, da je namerno i iz drskosti prekršio odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tereti ga se da je vozio kroz gusto naseljeno mesto pri čemu nije vozio sredinom obeležene prometne trake, već je prelazio kamionom preko središnje linije u prometnu traku iz suprotnog smera. Tako je neposredno ugrozio vozače i putnike iz vozila i autobusa koji su se kretali u nadolazećoj koloni suprotnim smerom.

Profimedia
 

Sudar sa kamionom vozila su izbegla skretanjem udesno. Nakon toga je 42-godišnjak, kako se tereti, kamionom zauzeo položaj u levoj traci namenjenoj za skretanje u levo, ponovo prelazeći teretnim vozilom u suprotnu traku pri čemu nije uključio pokazivač pravca, niti je imao nameru da skrene levo. Naglo se prestrojio u desnu traku te je nastavio da vozi bez da je obratio pažnju na nadolazeća vozila.

Tokom te vožnje prelazio je kamionom preko središnje pune linije i potom se naglo približavao desnoj liniji uz rub kolovoza koji je prelazio sve do dolaska u Kamenmost kada je, bez da je uključio pokazivač pravca, skrenuo desno. Kako je vozio neprilagođenom brzinom,  približio se porodičnoj kući i  kamionom udario u kameni zid, nakon čega se odvezao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike