Privedena tri maloletnika zbog jezivog ubistva bake (77) u Sarajevu

24.10.2022

21:17

0

Autor: 24sedam

U vezu s ubistvom starice dovode se u vezu unuka nastradale i njena prijateljica koje imaju 14 i 15 godina. Priveden je i 16-godišnjak koji se sumnjiči za pomoć nakon izvršnog krivičnog dela

Privedena tri maloletnika zbog jezivog ubistva bake (77) u Sarajevu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Troje maloletnika osumnjičenih za ubistvo bake S. S. (74) na području opštine Stari Grad Sarajevo, predato je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.   

- Dana 23.10.2022.godine u 01.55 časova, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri maloletna lica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo). Isti se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog dela ubistva lica S.S. iz Sarajeva, počinjenog dana 22.10.2022.godine u ulici Paje sokak, opštna Stari Grad Sarajevo. Uviđaj na licu mesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Osumnjičeni su uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu predati u nadležnost Kantonalnm tužilaštvu. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti izvršenja navedenog krivičnog dela- navedeno je u saopštenju. 

Iz Tužilaštva KS za portal "Avaza" je potvrđeno da su u njihovu nadležnost predate tri maloletne osobe.

- Postupajuća tužilja će u zakonskom roku od 24 sata doneti odluku o daljim merama u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku- kazala je za pomenuti portal Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kada su u pitanju maloletnici sledi pripremni postupak pred sudijom za maloletnike.

U vezu s ubistvom starice dovode se u vezu unuka nastradale i njena prijateljica koje imaju 14 i 15 godina. Priveden je i 16-godišnjak koji se sumnjiči za pomoć nakon izvršnog krivičnog dela. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike