Policija u Banjaluci uhapsila "novosadskog Džefrija Damera": "Pao" zbog zelenašenja, a onda otkriveno da je monstruozni ubica

25.10.2022

11:47

0

Potraga za njim je bila raspisana zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od radnice kladionice, a onda su shvatili ko je u pitanju

Policija u Banjaluci uhapsila "novosadskog Džefrija Damera": "Pao" zbog zelenašenja, a onda otkriveno da je monstruozni ubica
Džefri Damer profimedia-0545832266 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Miša Petković (42) iz Doboja uhapšen je pre nekoliko dana u Banjaluci zbog zelenašenja, a uskoro se pokazalo da je policija uhvatila monstruma.

Naime, ispostavilo se da je reč o dvostrukom ubici koji je silovao i ubio dva muškarca, a zbog užasnih zlodela dobio je nadimak "novosadski Džefri Damer".

Miša Petković poreklom je iz Republike Srpske, a izvor Srpskainfo otkrio je da se radi o osobi koja je poznata po monstruoznim zločinima i da je dobro što je sklonjen sa ulice.

Živeo dve godine u Banjaluci

- Skoro da ne postoji teško krivično delo za koje nije osuđen, a neka od njih se ističu po velikoj brutalnosti. Do sada je osuđivan za teške krađe, rabojništva, pokušaj silovanja i ubistvo u Srbiji. U Okružnom sudu u Doboju 2011. godine osuđen je za silovanje, ubistvo i razbojništvo na ukupno 20 godina zatvora – kaže sagovornik.

- Isti dan, operativnim radom policija je došla do saznanja da je za ovo odgovoran Petković. Takođe, utvrđeno je da je protekle dve godine živio na području Banjaluke. Kada nije pronađen na adresi stanovanja, raspisana je potraga za njim od strane PU Banjaluka – pojasnio je sagovornik.

Prema njegovim rečima, banjalučka policija je ubrzo obaveštena da je on zaustavljen prilikom pokušaja bega iz Republike Srpske.

- On je zastavljen na Graničnom prelazu Karakaj i Granična policija BiH je utvrdila da ga traži banjalučka policija- istakao je izvor.

Potraga za njim je bila raspisana zbog sumnje da je pokušao da iznudi novac od radnice kladionice.

Džefri Damer ubio 17 muškaraca

Džefri Damer jedan je od najpoznatijih serijskih ubica u SAD. On je u periodu od 13 godina  ubio i seksualno zlostavljao 17 muškaraca. Većina njih su bili Afroamerikanci, a neki od njih i maloletni. Žrtve je drogirao, silovao, kasapio i njihova tela čuvao u zamrzivaču, a neke od njih je čak i jeo.

Profimedia
 

Petković je već bio u zatvoru zbog svojih svirepih zločina, a ovih dana opet je u centru pažnje zbog toga što je maltretirao radnicu menjačnice. Uhapšen je zbog zelenašenja i iznude.

- Osumnjičeni je od 23. septembra do 21. oktobra u Ulici carice Milice u Banjaluci iskoristio poverenje žrtve R. V. B., radnice u kladionici „Mocart“ i njenu materijalnu situaciju, te joj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmernu imovinsku korist - saopšteno je iz tužilaštva u Banjaluci.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni je potom pretio radnici i njenom maloletnom detetu.

- Upotrebom vatrenog oružja pretio je oštećenoj, te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa, a potom iz sefa uzeo 7.808,80 KM, cigarete u vrednosti od 1.657 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM - saopšteno je u Republici Srpskoj.

Već osuđivan zbog monstruoznih zločina

On je, kako se navodi, 2003. godine osuđen na 10 godina zbog brutalnog ubistva komšije. Svog komšiju je prvo silovao, a zatim ga usmrtio sekirom.

Međutim, zatvor ga nije sprečio da i dalje čini užasne zločine. Jednom prilikom nije se vratio sa slobodnog dopusta, pa je pobegao u Srbiju gde je počinio još jedno teško ubistvo. Petković je 2008. ubio prijatelja Dragana Sremčića u Novom Sadu.

- Petković je nakon hapšenja priznao da je došao u stan Sremčića, sa kojim je bio u dobrim odnosima, uzeo nož i usmrtio ga ubodima po vratu i grudima, kao i da je pokušao da se otarasi tela koje je sa trećeg sprata vukao do prizemlja. Kao motiv ovog surovog ubistva osumnjičeni je navodno naveo koristoljublje, jer je svojoj žrtvi nakon ubistva skinuo lančić s vrata i ukrao mobilni telefon - kazao je tada izvor.

Sremčića je ubo četiri puta nožem, a telo je umotao u čaršav da bi ga izneo iz zgrade. Pošto je žrtva pronađena kod vrata lifta na prvom spratu samo u donjem vešu i čarapama, sumnjalo se da se Petković nad njim i seksualno iživljavao, kao što je to učinio i sa prethodnom žrtvom.

Infiltrirao se u društvo u Loznici

Posle ovog ubistva pobegao je u Šabac, a odatle u Loznicu. Uspeo je da prođe neopaženo, krećući se po gradu, a zamalo mu je pošlo za rukom da dobije i posao.

Kako su prenosili mediji, ubica je u Loznici tražio posao u lokalnoj pekari, a prihvatio je sve uslove i najavio da će doseliti porodicu. PLozničani su mu pronašli i čoveka kod kojeg će da prenoći. Međutim, otkriven je upravo zahvaljujući vlasniku pekare koji je sutradan u novinama video Petkovićevu fotografiju i tekst o ubici kojeg policija traži. Monstrum iz Doboja ubrzo je uhapšen na autobuskoj stanici.

Okružni sud u Novom Sadu 2009. osudio je Mišu Petkovića na 15 godina zatvora zbog ubistva Sremčića. Sud je odlučio i da ga protera iz Srbije na deset godina nakon izrečene kazne zatvora.

U zatvoru ga registrovali kao homoseksualca

Nakon prvog ubistva Petković je osuđen na 10 godina robije, a kaznu je izdržavao u zatvoru u Zenici. Međutim, odležao je samo pola kazne. Kako su pisali tada mediji, Petkovićeve seksualne sklonosti su bile poznate i zatvorskoj upravi koja ga je u svojim spisima i registrovala kao homoseksualca. Posle pola godine robije, dobio je pravo na slobodne vikende, a onda se jednom nije vratio u ćeliju. Pobegao je u Crnu Goru, odatle u Beograd, a zatim u Novi Sad gde je počinio drugo ubistvo. U tom gradu prve dane je provodio poput beskućnika, spavajući po napuštenim gradilištima, kućama i lokalima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike