U paketima banana pronađeno oko 30 kilograma kokaina: Drogu pronašli radnici u skladištu

19.10.2022

20:02

0

Pronalazak kokaina u paketima s bananama u skladištu prodavnice deo je velike policijske akcije hrvatske policije

U paketima banana pronađeno oko 30 kilograma kokaina: Drogu pronašli radnici u skladištu
Ilustracija - Copyright Twitter/@PolicieCZ

Na području Vinkovaca pre nešto manje od nedelju dana pronađeno je oko 30 kilograma kokaina.

Kokain je pronađen u kutijama s bananama u skladištu jednog trgovačkog lanca. Reč je o skladištu voća i povrća, a kokain su u paketima pronašli radnici i pretpostavlja se da je tamo završio slučajno, piše portal index.hr.

Pronalazak kokaina u paketima s bananama u skladištu prodavnice deo je velike policijske akcije koja se provodi u Slavoniji i u kojoj je uhapšeno najmanje tridesetak osumnjičenih iz tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile preprodajom droge i duvana.

U sklopu akcije, koju su pokrenuli Uskok i osječko-baranjska policija, danas su obavljena hapšenja i pretresi domova i poslovnih prostora najmanje tridesetak osoba osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu droga.

Radi se  o grupama čiji su organizatori bili međusobno povezani, a delovali su na području Hrvatske, ali i inostranstva. Pretresi i prikupljanje dokaza provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-sremske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Kako je saznao pomenuti portal, današnja brojna hapšenja su usledila nakon što je juče uhapšen jedan od članova kriminalne grupe. 

U Hrvatskoj je više puta pronađena veća količina kokaina u paketima banana, uglavnom na jugu zemlje. U nekoliko navrata kokain se našao u skladištima ili trgovinama u Opuzenu, Metkoviću, Pločama...

U aprilu prošle godine u luci Ploče zaplenjena je rekordna količina kokaina. Radilo se o oko 500 kilograma kokaina, koji je dopremljen u kontejneru banana iz Južne Amerike.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike