Medicinska sestra kojoj je mladi lekar slomio ruku: "Bacio me na pod, deca su vrištala" - doktor priveden

19.10.2022

17:55 >> 18:39

0

Autor: M. Vu.

U ovom neverovatnom nasilju glavnu „ulogu” imao je mladi lekar, kome je nezadovoljstvo zbog čekanja za opravdanje -pomutilo um

Medicinska sestra kojoj je mladi lekar slomio ruku: "Bacio me na pod, deca su vrištala" - doktor priveden
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Hoćeš da te zadavim, čula sam u neverici, a sekund kasnije me je zgrabio za vrat, stisnuo i bacio na pod. Mislila sam da sam bukvalno gotova. Deca i majke u čekaonici su vrištale , a njegova supruga i dete su gledali.

Ovako je medicinska sestra Renata Brkić opisala užas koji je doživela nakon što ju je pobesneli otac napao prošlog petka pred kraj radnog vremena. Da zlo bude veće, roditelj je inače lekar.

Specijalizant radiologije u KB-u Dubrava, Ante Kedžo, u petak, 14. oktobra, oko 19 h u Retkovcu u Zagrebu brutalno je napao, davio, srušio na pod i slomio ruku 55-godišnjoj medicinskoj sestri Renati Brkić.

 

- Srećom, dva oca koja su bila u pratnji dece uspela su da ga savladaju i ja sam otrčala u ambulantu. Ruka mi je slomljena, bolesna sam, još ne mogu da dođem sebi , iako je prošlo skoro četiri dana.

U ovom neverovatnom nasilju glavnu „ulogu” imao je mladi lekar, kome je nezadovoljstvo zbog čekanja za opravdanje pomutilo um, što je dodatno zbunilo hrvatsku javnost, ali i policajce koji su izašli na lice mesta. Naime, kako kaže, gospođu Brkić je šokirao policajac koji joj je rekao da im je nasilnik rekao da mu nije žao i da će to ponoviti.

Profimedia

-- Nisam mislla da mi se ovo ikada može desiti. Imam 35 godina iskustva, u bolnici i sa malim pacijentima na pedijatrijskoj klinici. Znam da se nosim sa decom i roditeljima i nikada nisam imala sukobe u životu. Nisam očekivala napad, nisam ništa učinila da sprečim odbranu, nisam ni djelićem mozga mislila da će me napasti, iako je vikao.

A kako je sve počelo?

-S upruga napadača je ranije tog dana došla da dobije opravdanje bez deteta. Međutim, na klinici je velika gužva, posebno petkom. Tog dana je bilo stotinak mališana sa roditeljima, što znači da je do kroz kliniku prošlo 300 ljudi, o čemu svedoči evidencija. Ušla je u ordinaciju nezadovoljna što u tom trenutku nije mogla da dobije opravdanje. Rekla sam joj da sačeka doktora jer dete nije ranije pregledano. Nije sačekala, nego je otišla.Međutim, oko 19 časova, tek što sam zaključala spoljna vrata, a u čekaonici je bilo još šest pacijenata, čula sam da neko panično zvoni, odnosno ne pomera se sa zvona. Došla sam do vrata, otvorila ih, a onda je krenuo verbalni napad. nIsam moogla ni reč da izustim. Iza njega su stajali žena i dete, ali mu to nije smetalo. Kada je prestao da viče, uneo mi se u lice i uhvatio me za vrat. Srećom, spasili su me dobri ljudi - kaže gospođa Brkić, i dalje vidno uznemirena onim što je doživela.

KB Dubrava se oglasila o celom slučaju i mogućem sankcionisanju mladog lekara, ali su rekli da napadač nije njihov radnik, već samo specijalista, te da nema zakonskog osnova za izricanje sankcija.

Nema sankcije za mladog lekara

Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

„Dragi,

na vaš upit, pre svega želimo da istaknemo da smo potreseni informacijama o fizičkom napadu na medicinskog radnika. Kao što je poznato, gospođi Renati Brkić je ukazana lekarska pomoć u našoj ustanovi, nakon čega je otpuštena na kućnu negu.

Naglašavamo da nemamo konkretnih informacija o samom nemilom događaju, kao ni o okolnostima u kojima se dogodio, s obzirom da se sam događaj nije dogodio u prostorijama KBC-a Dubrava, već u Domu zdravlja Zagreb-Istok.

S obzirom da je Ante Kedžo, dr. nije radnik KB Dubrava, ali u KB Dubrava obavlja deo specijalističke obuke iz Kliničke radiologije koja se ne može izvoditi u njegovoj matičnoj ustanovi, Opštoj i boračkoj bolnici Hrvatski ponos iz Knina, nema zakonskog osnova. za izricanje radno-pravnih sankcija od strane KB Dubrava.

Prema našim saznanjima, policiju je o navedenim događajima obavestila, između ostalog, KB Dubrava, a na zahtev nadležnih biće dostavljena potrebna dokumentacija,

S poštovanjem,

mr Zoran Špehar

pomoćnik direktora za pravne poslove"

Lekar dva puta priveden

Policija je privela Kedžu nakon napada, ali su ga prijavili samo za remećenje javnog reda i mira.

Mešutim, u međuvremnu je opet priveden.

- Policija je od početka upućena u događaj i provodi se kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni se nalazi u prostorijama policije i u toku je ispitivanje i kriminalistička obrada - rekli su za Index iz PU zagrebačke. 

Iz policije kažu da bi sutra trebalo biti poznato više informacija.

Zasad nije poznato hoće li lekar ostati u pritvoru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike