Dritan Abazović izneo tvrdnje: "U Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete"

17.10.2022

12:58

0

On poručio da nije rekao sve što zna i stakao je da je spreman da tužiocima da još neka uputstva.

Dritan Abazović izneo tvrdnje:  "U Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete"
dritan abazovic jutjub vlada cg (3) - Copyright Printscreen/YouTube/Vlada CG

Premijer tehničke vlade Dritan Abazović izjavio je danas da u Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete i da je jedan pokrovitelj partija u kojima su ministar odbrane Raško Konjević, šef diplomatije Ranko Krivokapić i predsednik Milo Ðukanović, javlja RTCG.

- Možda su sve tri bile pokrovitelji, a sada je jedna dominantna. Od početka su svi napadi da bih se ja optužio da imam veze sa švercom cigareta. Pozivam nadležne da utvrde moju odgovornost, da pronađu jedan jedini evro od šverca, a da li su iskorišćeni ljudi iz moje okoline, to me zanima...Samo da ne zavaravamo tragove", rekao je Abazović na sednici Odbora za bezbednost.

On je optužio biznismena Ranka Ubovića i bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića da "rade šverc cigareta i kokaina".

Foto: Vlada Crne Gore
 

On je rekao da će Tužilaštvo obavestiti o konkretnim šemama šverca cigareta na severu, koje se dešavaju 20 godina, te da će ih obavestiti i o paralelnim graničnim prelazima kroz koje se on sprovodi.

Premijer je rekao da i javno može da govori o svemu, ali da neće da pravi probleme predstavnicima Tužilaštva.

- Na sceni je zavaravanje tragova, ako je bilo involviranosti kolega, oni moraju da odgovaraju. Ovo je sve bila jedna igra, dobro smišljerna, kako bi se skinula odgovornost sa Bemaks koalicije i prenela na jedan klan, u blizini Podgorice, a zaboravilo i na Mojkovački klan, koji se takođe bavi švercom cigareta...- kazao je Abazović.

Istakao je da je spreman da tužiocima da još neka uputstva.

Premijer je poručio da nije rekao sve što zna, te "da požure oni što su pominjali da će ''pasti glave'".

Krivokapić misli da prvo treba ispitati premijera

Krivokapić je na sednici rekao da je na delu taktika prosipanja perja, te da krivci u politici u najvećem broju slučajeva ne kažu "ja nisam kriv" nego da su krivi drugi.

- To je otprilike sve što smo danas čuli od premijera - rekao je Krivokapić.

Istakao je da da se oko kriminala prvo mora ispitivati premijer.

- Premijer ima ključno mesto jer može da čisti sistem od svih onih koji su mu pretnja - pa je prvo čišćen šef biroa za operativno đelovanje (ministar odbrane Konjević), pa šef agencije (za nacionalnu bezbednost Savo Kentera)...To su radnje koje pokazuju vaše motive - kazao je Krivokapić Abazoviću.

Ministar odbrane Konjević rekao je da se zna da je Abazović išao u Spuž da razgovara sa Ljubom Bigovićem i pozvao ga da kaže je li tužilaštvu dostavio službenu zabelešku.

Bigović je jedan od osuđenih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 2005, kome je odlukom Apelacionog suda ukinuta presuda.

Konjević je takođe rekao kako misli da je bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević jedan od organizatora koji se bavio švercom cigareta i da treba da bude uhapšen.

Kazao je i da je za te radnje znao Abazović.

Ministar je naveo da je spreman da sve to argumentuje na zatvorenoj sednici.

Odbor za bezbednost i odbranu nastavio je danas saslušanja čelnika Vlade, policije, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i tužilaštva povodom, kako je saopšteno, aktuelnih dešavanja u bezbednosnom sektoru, sa osvrtom na eventualni šverc cigareta, i oblasti međunarodne diplomatije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike