"Zarđao" lanac šverca u Crnoj Gori: "Pao" vozač nestalog kamiona, ali i šef komisije za uništavanje cigareta!

03.10.2022

12:15

0

Očekuju se nova hapšenja u Upravi prihoda i carina ali i u lancu krijumčara čiji je plan bio da se domognu cigareta vrednih gotovo milion evra

"Zarđao" lanac šverca u Crnoj Gori: "Pao" vozač nestalog kamiona, ali i šef komisije za uništavanje cigareta!
hapšenje/Ilustracija - Copyright Prfimedia

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) pronašli su juče u blizini Veljeg brda nadomak Podgorice kamion pun cigareta, koji je dan ranije nestao tokom vožnje od carinskog skladišta "Zetatransa" na putu ka Nikšiću - gde su skupoceni paketi trebalo da budu spaljeni.

Vozač nestalog kamiona i jedan službenik Uprave prihoda i carina uhapšeni su sinoć zbog sumnje da imaju veze sa nestankom cigareta vrednih gotovo milion evra.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i agenti Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) navodno su duže vreme tajno pratili akcije Uprave prihoda i carina (UPC), koja je u nekoliko navrata organizovala spaljivanje cigareta, prenose "Vijesti".

Šef Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvir Adrović uhapšen je zbog nestanka kamiona krcatog cigaretama na ruti tokom pratnje konvoja od skladišta "Zetatransa" ka Nikšiću.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšen je i vozač ukradenog kamiona Dalibor Brnović, koji je zaposlen u firmi "Brnović Trans" iz Podgorice, a koji je bio zadužen za prebacivanje vrednog tovara od Podgorice ka Nikšiću.

Očekuju se nova hapšenja u Upravi prihoda i carina ali i u lancu krijumčara čiji je plan bio da se domognu cigareta vrednih gotovo milion evra.

Osim Miloševića, policija je u toku noći u svojstvu građana uzimala izjave i obaveštenja od pet članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC, vozača kamiona, ali i nekoliko zaposlenih u carinskom terminalu "Zetatransa", kako bi pokušali da otkriju gde je i kako nestao kamion.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike