Patrijarh Porfirije na osvećenju Sabornog hrama u Vukovaru (FOTO/VIDEO)

16.10.2022

07:57

0

Prethodno je patrijarh SPC ustoličen u Pećkoj patrijaršiji, uveden u najsvetiji tron Arhiepiskopa pećkih i Patrijaraha srpskih

Patrijarh Porfirije na osvećenju Sabornog hrama u Vukovaru (FOTO/VIDEO)
Vukovar TV Hram printscreen 5 - Copyright TV Hram printscreen

Patrijarh srpski Porfirije služi u Sabornom hramu u Vukovaru liturgiju sa činom osvećenja i tronosanja hrama, tokom svoje dvodnevne posete Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj

Patrijarh Porfirije potom će osveštati Srpski dom u Vukovaru, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

 

Patrijarh Porfirije stigao je juče u popodnevnim časovima u Vukovar, a ispred Sabornog hrama dočekao ga je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim sa više arhijereja, sveštenstvom, monaštvom i vernicima Vukovara i okoline.

Srpski patrijarh poručio je, nakon doksologije služene njemu u čast, da je ispunjen neizmernom radošću da dođe u obnovljeni hram posvećen Svetom Nikolaju Čudotvorcu.

Inače, uoči dolaska patrijarha u Vukovar, deo hrvatske javnosti, udruženja veterana, opozicije i medija negodovao je zbog najavljenog dolaska patrijarha SPC u Vukovar, te je tamošnja javnost ocenila da bi Vukovar u nedelju mogao biti "mesto visokog bezbednosnog rizika", jer se navodno, osim braniteljskih udruženja u ovaj grad spremaju da dođu i navijačke grupe.

Prethodno je patrijarh SPC ustoličen u Pećkoj patrijaršiji, uveden u najsvetiji tron Arhiepiskopa pećkih i Patrijaraha srpskih. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike