Patrijarh Porfirije stigao u "mesto visokog bezbednosnog rizika": Vukovar se sprema za osveštanje Srpskog doma!

15.10.2022

16:14

0

Sutra će u 9.00 časova biti služena sveta liturgija sa činom osvećenja i tronosanja hrama, a potom će patrijarh osveštati Srpski dom u Vukovaru

Patrijarh Porfirije stigao u "mesto visokog bezbednosnog rizika": Vukovar se sprema za osveštanje Srpskog doma!
Capture - Copyright Printskrin/Jutjub/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u popodnevnim časovima u Vukovar, u okviru posete Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.


Ispred Sabornog hrama dočekao ga je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim sa više arhijereja, sveštenstvom, monaštvom i vernicima Vukovara i okoline.

Mesto "visokog bezbednosnog rizika"

Deo hrvatske javnosti, udruženja veterana, opozicije i medija negoduje zbog najavljenog dolaska patrijarha Srpske pravoslavne crkve u Vukovar.

Pitanje koje se u hrvatskoj javnosti postavlja je zašto poglavar SPC u Vukovar dolazi baš u nedelju, na dan obeležavanja 31. godišnjice od pogibije Blaga Zadre. Zadro je bio komandir hrvatske vojske, koji je poginuo u borbi za Vukovar.

Portal hrvatskog lista Dnevnik piše da će Vukovar u nedelju biti "mesto visokog bezbednosnog rizika", jer, kako navode, osim braniteljskih udruženja u ovaj grad se spremaju da dođu i navijačke grupe.

Sutra će u devet časova biti služena sveta liturgija sa činom osvećenja i tronosanja hrama, a potom će patrijarh osveštati Srpski dom u Vukovaru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike