Moguć i televizijski prenos uživo: Određen datum za novo brojanje glasova za predsednika Srpske (VIDEO)

11.10.2022

15:36

0

Autor: 24sedam

Brojanju mogu da prisustvuju akreditovani posmatrači političkih stranaka koje su imale kandidate za predsednika i potpredsednike Republike Srpske

Moguć i televizijski prenos uživo: Određen datum za novo brojanje glasova za predsednika Srpske (VIDEO)
izbori Republika Srpska (1) - Copyright Profimedia

Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u četvrtak u 15.30 časova će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mestima u Republici Srpskoj za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.

Brojanju mogu da prisustvuju akreditovani posmatrači političkih stranaka koje su imale kandidate za predsednika i potpredsednike Republike Srpske i posmatrači nezavisnih kandidata koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje.

- Tri javna RTV servisa u BiH (RTRS, RTVBiH i RTVFBiH) ukoliko pokažu interes, mogu uživo u celosti da prenose otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske, ističe se u saopštenju CIK.

Isto će biti omogućeno i drugim zainteresovanim medijima u BiH, saopštili su iz CIK BiH.

- Na ovaj način je Centralna izborna komisija BiH blagovremeno obavestila javnost, izborne posmatrače i medije o početku otvaranja vreća i kontrolnog ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mestima u Republici Srpskoj za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Danas je Centralna izborna komisija BiH donela i novu naredbu za ponovno kontrolno brojanje glasova na biračkim mestima gde je broj glasova za kandidata veći nego ukupan broj glasova koji je osvojila stranka koja ga je kandidovala. Radi se o 45 redovnih biračkih mesta za nivo izbora za Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona. Termin tog brojanja biće naknadno utvrđen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike