Dodik proglasio konačnu pobedu

03.10.2022

05:49

0

Kandidat SNSD-a oko pola 3 ujutru proglasio je konačnu pobedu na predsedničkim izborima, dva sata pošto je isto učinila kandidatkinja PDP-SDS Jelena Trivić

Dodik proglasio konačnu pobedu
Tan2022-10-1_13610745_4 - Copyright AP Photo/Darko Vojinovic

U Bosni i Hercegovini su održani opšti izbori. Građani u Republici Srpskoj i Federaciji birali su kandidate za više od 500 funkcija. Prema nepotpunim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, pobedu su odneli - za srpskog člana Predsedništva BiH kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović, Denis Bećirović kao predstavnik Bošnjaka i Borjana Krišto kao predstavnica hrvatskog naroda.

Što se tiče izbora za predsednika Republike Srpske, predsednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović rekao je da u CIK-u još nemaju dovoljan broj podataka da bi mogli saopštiti ko je, prema preliminarnim rezultatima, izabran za predsednika Republike Srpske.

 

 Kandidat SNSD-a oko pola 3 ujutru proglasio je konačnu pobedu na predsedničkim izborima, dva sata pošto je isto učinila kandidatkinja PDP-SDS Jelena Trivić.

Međutim, tokom noći pobedu je prolasio kandidat SNSD-a Milorad Dodik. Dodik je rekao da nije pobedio u Banjaluci, ali da jeste u Republici Srpskoj.

-U ovom trenutku definitivno mogu da potvrdim da je Željka Cvijanović pobedila na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH, a ja na izborima za predsednika Republike Srpske - rekao je Dodik na konferenciji za novinare održanoj oko pola tri ujutru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike