Abazović: Jedina mogućnost koju Đukanović ima je da mandat za sastav vlade da Miodragu Lekiću

29.09.2022

16:06

0

"Sve ostalo je pravno nasilje"

Abazović: Jedina mogućnost koju Đukanović ima je da mandat za sastav vlade da Miodragu Lekiću
Dritan Abazović - Copyright Foto: Vlada Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je opšte raspoloženje među poslanicima da ne žele da im se skrati mandat, pa je jedina mogućnost koju predsednik Milo Đukanović ima je da mandat za sastav Vlade da Miodragu Lekiću.

- Sve ostalo je pravno nasilje. On ne može da raspusti Skupštinu, jer da je mogao, raspustio bi je 5. decembra 2020, kad se formirala ona Vlada posle 30. avgusta. Đukanović nakon svega što je uradio, najmanje na šta ima pravo je da nas i dalje politički maltretira. I da pokušava da pronađe da nekim protivzakonitim delovanjem prinudi nekoga da uradi nešto. Ako poslanici budu želeli na izbore, ići ćemo na izbore. Ako ne budu želeli, znaju se procedure. Iako Ustav nije skroz precizan, jer oni koji su ga pisali mislili da se DPS nikad neće spustiti sa vlasti. - naveo je i dodao:

- Đukanović i Ranko Krivokapić su mislili da će da vladaju narednih 100, 150 godina, dok budu postojali Ustavi kao takvi i da nema potrebe da se određuju pravne praznine. On nije imao obavezu od 30 dana, to je izmišljena stvar, samo posle izbora ima 30 dana rok da predloži mandatara. Gde to piše? Pa je rekao da nisu dostavljeni potpisi. Jesu li dostavljeni potpisi kad sam ja dobio mandat?  To što "ljudi hoće - kako je kazao, da budu iznad svih institucija i zakona, "to je njihov problem".

-Mislim da Đukanović ima malo karata u svojim rukama i bilo bi dobro da ih iskoristi na ispravan, a ne štetan način. Ako se odluči na ovu drugu varijantu, da ih iskoristi na neispravan i štetan način, imaće adekvatan odgovor i nećemo sedeti skrštenih ruku, poručio je Abazović. 

- Njegovo je legitimno pravo da se bavi politikom na način koji misli. Ja više nisam opterećen, mislim da sve ono što treba da se desi će se i desiti. Te stvari koje će se desiti su povoljne za građane, to je moja jedina poruka. Uskoro nas očekuju i predsednički izbori, tako da mislim da je situacija sasvim jasna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike