Demokratski front brutalno odgovorio na tvrdnje navodnog finansiranja iz Rusije! (VIDEO)

14.09.2022

15:58

0

"Izgleda da ste nas zamenili sa Milanom Roćenom", stoji u objavi DF na Fejsbuku kao odgovor neimenovanom zvaničniku Stejt departmenta

Demokratski front brutalno odgovorio na tvrdnje navodnog finansiranja iz Rusije! (VIDEO)
Demokratski front - Copyright Youtube printscreen

Demokratski front demantovao je danas tvrdnje iz izveštaja američkih bezbednosnih službi da je ovaj savez navodno tajno finansiran od Rusije, koje je izneo neimenovani zvaničnik Stejt Departmenta i poručili mu da su DF zamenili sa Milanom Rođenom.

Rođen je visoki funkcioner DPS-a i nekada šef crnogorske diplomatije.

- Izgleda da ste nas zamenili sa Milanom Roćenom - stoji u objavi DF na Fejsbuku kao odgovor, kako se navodi, neimenovanom zvaničniku Stejt departmenta.

Uz ovu rečenicu objavljen je video razgovor između Olega Deripaske i Milana Roćena, koji je deo ekskluzivnog serijala koji je portal IN4S objavio 2019.

U audio snimku, prenosi podgorički portal Borba, najverovatnije nastalom 2005. godine, razgovaraju Milan Roćen, tada u funkciji ambasadora Državne zajednice Srbije i Crna Gora u Moskvi i ruski milijarder Oleg Deripaska, nekadašnji kupac i vlasnik Kombinata aluminijuma u Podgorici.

 

 

Milan Roćen, na osnovu sadržaja razgovora, u krajnje snishodljivom, neprijatno molećivom tonu pokušava da iskoristi poslovno-političke veze Olega Deripaske za realizaciju referenduma o nezavisnosti Crne Gore.

Roćen izražava zabrinutost zbog pritiska Evrope na rukovodstvo Crne Gore. Stoga, on moli Deripasku da iskoristi svoj uticaj na Pitera Manka kako bi on izlobirao odgovarajuće referendumske uslove kod Amerikanaca, odnosno Kontakt grupe.

Podseća se da je Mank nedugo nakon referenduma postao najvažniji poslovni partner porodice lidera DPS Mila Ðukanovića u projektu ”Porto Montenegro”.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike