Miodrag Lekić, ipak, mandatar za premijera Crne Gore: Svim akterima je prihvatljiv

14.09.2022

12:16

0

Autor: 24sedam

Njegova dugogodišnjeg politička karijera bez mrlje, kandidovala ga je za premijersku funkciju

Miodrag Lekić, ipak, mandatar za premijera Crne Gore: Svim akterima je prihvatljiv
307330_523251907719077_1442959365_n - Copyright Miodrag Lekić/Foto: Fejsbuk/Midorag Lekić

Lider Demosa i nekadašnji diplomata SRJ Miodrag Lekić predložen je za mandatara nove Vlade Crne Gore.

Kako saznajemo, izbor Lekića za mandatara je svim akterima pregovora prihvatljiv.

Njegova dugogodišnjeg politička karijera bez mrlje, kandidovala ga je za premijersku funkciju. To je bilo presudno da se lideri svih partija, pobednica izbora 30. avgusta 2020. dogovore oko njega kao mandatara.

U 12 časova počeo je sastanak u Skupštini Crne Gore na kojem će se, nakon dugo vremena, naći svi lideri partija pobednica od 30. avgusta. U medijima se pojavila informacija da je za mandatara predložen Modrag Lekić, ali te navode niko nije zvanično potvrdio.

Lider Demokrata Aleksa Bečić odazvao se pozivu predsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandić za sastanak na kojem bi trebalo da se reši politička kriza, imenuje mandatar i novo rukovodstvo parlamenta.

Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro
 

Na prethodnom sastanku, četvrtom po redu, funkcioneri nisu mogli da se dogovore oko budućeg mandatara. Demokratski front (DF) predložio je lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andriju Mandića, GP URA trenutnog premijera Dritana Abazovića, dok su se iz Demokratske Crne Gore odrekli i funkcije premijera, kao i predsednika Skupštine. Međutim, njima nije prihvatljivo da premijer ostane Abazović, a prema njihovim rečima, najbolje bi bilo da na čelu najvišeg zakonodavnog doma bude žena.

Neki od predloga su bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i poslanica Pokreta za promjene (PZP) Branka Bošnjak, piše portal podgoričkog Dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike