Hoće li u Crnoj Gori uspeti da se dogovore oko formiranja Vlade? Danas još jedan pokušaj

14.09.2022

07:57

0

Na prethodnom sastanku, četvrtom po redu, funkcioneri nisu mogli da se dogovore oko budućeg mandatara

Hoće li u Crnoj Gori uspeti da se dogovore oko formiranja Vlade? Danas još jedan pokušaj
Dritan Abazović Tan2022-8-20_81452321_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

 U Skupštini Crne Gore danas u podne biće održan još jedan sastanak lidera stranaka pobednica na avgustovskim izborima 2020., u još jednom pokušaju da se postigne dogovor o formiranju nove vlade.

Sastanku bi danas trebalo da prisustvuju lideri stranaka "stare" većine uključenih u dogovor s ciljem rešavanja političke krize.

Na prethodnom sastanku, četvrtom po redu, funkcioneri nisu mogli da se dogovore oko budućeg mandatara. Demokratski front (DF) predložio je lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andriju Mandića, GP URA trenutnog premijera Dritana Abazovića, dok su se iz Demokratske Crne Gore odrekli i funkcije premijera, kao i predsednika Skupštine. Međutim, njima nije prihvatljivo da premijer ostane Abazović, a prema njihovim rečima, najbolje bi bilo da na čelu najvišeg zakonodavnog doma bude žena.

Neki od predloga su bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i poslanica Pokreta za promjene (PZP) Branka Bošnjak, piše portal podgoričkog Dana.

Premijer u tehničkoj vladi Dritan Abazović juče je izjavio da bi kao mandatara voleo da vidi direktorku MANS-a Vanju Chalović Marković.

Predsednik crne Gore Milo Ðukanović, inače, ima ustavni rok da mandatara predloži do 19. septembra.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike