BiH na nogama zbog neviđene prevare: Desetine porodica ojadili za 140.000 evra, svi pohrlili zbog "američkog sna"

13.09.2022

09:55

0

Čak 14 porodica poverovalo je u priču "agencije" koja je tvrdila da će im završiti papire "preko reda"

BiH na nogama zbog neviđene prevare: Desetine porodica ojadili za 140.000 evra, svi pohrlili zbog "američkog sna"
profimedia-0657044811 - Copyright Profimedia

U Bosni i Hercegovini je udarna priča poslednjih dana užasna prevara u režiji Ajše Ramić iz Visokog i Merjem Mirsada Veladžić sa Floride.

One su obećale desetinama građana BiH lagodan put do američke vize, uzele preko 140 hiljada dolara, a zauzvrat dale falsifikovane dokumente!

- Postoje ilegalni načini, ali, molim vas, nemojte! Dovešćete se u situaciju da vas deportuju - poručila je preko društvenih mreža klijentima pravnica Ajša Ramić, reklamirajući svoj biznis.

Povezana sa imigracijskom savetnicom Merjem Mirsadom Veladžić, građanima željnim boljeg života nudila je pomoć i obećavala lagan put do američke useljeničke vize.

One su tvrdile da sarađuju sa Američkom ambasadom u BiH i u ime građana apliciraju za ubrzani proces dobijanja viza, dok su zauzvrat tražile uplate od oko pet hiljada dolara kako bi ugovorile intervjue u ambasadi.

- Bujrum na intervju i dobro došli u Ameriku! - emotivno je poentirala Veladžić u promotivnom videu, kao da se radi o najjednostavnijoj stvari na svetu.

Zahvalni na prilici i sa nadom u novi početak, 36 porodica je potpisalo ugovore o saradnji sa posrednicama, uvereni da iza njih stoji Ambasada.

Članovi 14 porodica sa kojima su novinari razgovarali kažu da im je saradnja sa ovim ženama donela razočaranje i sramotu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike