Pljušte kazne za masere po ulcinjskim plažama! Nedostatak znanja i stručnosti ili paravan za prostituciju?

04.09.2022

16:45

0

Sanitarni inspektori ukupno su obišli 27 plaža u Ulcinju

Pljušte kazne za masere po ulcinjskim plažama! Nedostatak znanja i stručnosti ili paravan za prostituciju?
wellness-g6df1f3eaf_1920 - Copyright Pixabay

Prilikom kontrole kupališta na Maloj i Velikoj plaži u Ulcinju, Sanitarna inspekcija utvrdila je tri nepravilnosti u pružanju usluga masaže. Izrečene su mere zabrane obavljanja delatnosti i novčane kazne, to je “Vijestima” potvrdila glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka dr Karmela Mujičić.

Prilikom nadzora plažnih barova, vršen je i nadzor nad pružanjem usluga masaže na kupalištima. Sanitarni inspektori ukupno su obišli 27 plaža u Ulcinju.

- Utvrđene su tri nepravilnosti pružanja usluga masaže na plažama bez odobrenja i izrečene mere zabrane obavljanja delatnosti i novčane kazne prekršajnim nalozima fizičkim licima u skladu sa zakonom - stoji u odgovoru inspektorke na pitanja “Vijesti”.

Printscreen RTCG
 

Ranije se po crnogorskim medijima spekulisalo da li je rad masera na ulcinjskim plažama legalan, ko tim maserima izdavaje dozvole za rad, da li je uopšte dozvoljen rad na kupalištima imajući u vidu stroge standarde koje propisuju zakoni, ko su lica koja obavljaju te poslove, odakle dolaze, da li imaju odgovarajuću licencu za rad ili neku drugu dokumentaciju, koliko ima prijavljenih lica za nelegalan rad, koliko je izrečeno kazni po tom osnovu i u kojim iznosima.

Ulcinjski fizioterapeut Srđan Kuzman kao licencirani fizioterapeut, ali i kao dugogodišnji civilni aktivista, za Vijesti analizirao nelegalno pružanje maserskih usluga na većini ulcinjskih kupališta. On je kazao da gotovo nema kupališta ili hotela u Ulcinju koji ne pružaju tu vrstu usluge i ustvrdio da su to većinom paravani za prostituciju.

- To je i potpuno logično kada se pogledaju astronomske cine tih usluga. Za masažu čokoladom, koja se adekvatno može obaviti samo u SPA centrima, što znaju i laici, treba izdvojiti 55 evra. To je za pet evra više nego što košta jedan ceo dan u Igalu sa spavanjem, doručkom, ručkom i večerom i tri ili pet masaža, koje usput, obavljaju iskusni profesionalci. Treba li tu nešto dodati - naveo je, između ostalog, Kuzman.

Naveo je da je za obavljanje te delatnosti neophodna uniforma, a da “neke od tih devojaka masiraju bose i u haljinama, šortsevima ili biknijima”.

”Nema tu ni ‘p’ od profesionalizma, ali često ni ‘z’ od znanja”.

U odbranu stavova svog kolege stala je i predsednica Komore fizioteraputa Crne Gore Nataša Matković.

- Vreme je da se stane na kraj sivoj zoni, zloupotrebi struke, lažnom predstavljanju i degradiranju najhumanijeg poziva, koji omogućava oporavak i rehabilitaciju pacijenata. Želim da prenesem snažnu poruku jedinstva i odlučnosti, jer svi smo mi Srđan Kuzman - kazala je, pored ostalog, ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike