Prevarant se predstavio kao policajac, pa starici uzeo više od 50.000 evra! Rekao joj je da mora da proveri da li je novac lažan

23.08.2022

13:10

0

Tražio je da mu preda sav novac koji ima kod kuće kako bi se proverio i potom vratilo nazad, pošto joj novac nije vraćao i vreme je prolazilo, prevaru je prijavila policiji

Prevarant se predstavio kao policajac, pa starici uzeo više od 50.000 evra! Rekao joj je da mora da proveri da li je novac lažan
starica stara žena pixabay - Copyright Pixabay

Prevarant koji se lažno predstavljao kao policajac postao je bogatiji za skoro 50.000 evra koje mu je predala naivna riječka penzionerka. Naime, on je telefonom je nazvao 71-godišnju ženu predstavivši joj se kao policijski službenik. Potom joj je prodao priču kako mora da proveri novčanice koje ima kod kuće jer postoji sumnja da je reč o falsifikatu.

Dok je razgovarala sa prevarantom, na vrata stana pozvonio joj je drugi muškarac koji se naivnoj ženi predstavio kao policijski agent u civilu. Otvorila mu je vrata i poverovala da je tog gosta-policajca poslao njegov kolega s kojim je upravo toga trenutka razgovarala na telefon.

Pustila ga je u stan gde joj je rekao da mu preda sav novac koji ima kod kuće kako bi se proverio i potom vratilo nazad. Poverovala je u njegove reči i predala mu skoro 52.000 evra, a kako joj on novac nije vraćao i vreme je prolazilo, prevaru je odlučila da prijavi policiji.

- Opisanim događajem još jednom podsećamo građane da policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana, pa ih upozoravamo da ne veruju nepoznatim osobama koje se predstavljaju kao policajci. Ovakvi počinitelji najčešće zloupotrebljavaju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvere u lažne činjenice, a onda materijalno oštete - apelovali su iz policije.

Oni su u svom obraćanju napomenuli i to da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvek pokaže svoju policijsku značku i službenu legitimaciju.

- Stoga pozivamo građane da provere s kim komuniciraju pre nego što takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac ili druge predmete. Ako posumnjate da je reč o nekom krivičnom delu,  odmah se javite u policiju - rekli su iz hrvatske policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike