„Tragedija koja potresa nebo i zemlju“: Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije o pokolju na Cetinju

12.08.2022

21:16 >> 21:41

0

Autor: 24sedam

Koljenopreklono stojimo pred ćivotom Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca sa molitvom da se ova tragedija više nikada i nigdje ne ponovi i da se vrati među nama bratska sloga i mir - rekao je mitropolit Joanikije

„Tragedija koja potresa nebo i zemlju“: Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije o pokolju na Cetinju
joanikije porfirije spc (2) - Copyright AP Photo/Risto Božović

Povodom velike tragedije koja se danas dogodila na Cetinju, a u kojoj je život izgubilo jedanaest osoba, među kojima ima i dvoje dece, porodicama nastradalih, Premijeru i Vladi Crne Gore, ali i svim stanovnicima Cetinja i građanima Crne Gore, izražavamo najiskrenije saučešće, saopštio je Patrijarh srpski Porfirije.

- Danas se molimo da Vaskrsli Gospod Hristos upokoji u Svome Carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju. Molimo se i za porodice i rodbinu postradalih, da im Gospod pošalje utehu i snagu da ove teške dane stradanja iznesu sa verom i nadom u sveopšte vaskrsenje, koje je Hristos svojim Vaskrsenjem podario svakom čoveku. Neka Gospod, molitvama Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca, daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane  - navodi se u saopštenju Patrijarha Porfirija.

Mitropolit Joanikije: „Tragični događaj koji potresa i nebo i zemlju“.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ocenio je da je masovno ubistvo na Cetinju, u kom je ubijeno 11 ljudi, među kojima i dvoje dece, a šest osoba ranjeno, „tragični događaj koji potresa i nebo i zemlju“.

- Pomisao da su stradali naši najbliži ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Izražavamo najdublje saučešće porodicama, široj rodbini i svim našim sugrađanima na Cetinju, povodom nezapamćene tragedije koja se desila u domovima naših dragih i bliskih komšija. Neka Gospod upokoji duše svih postradalih i da sačuva živote ranjenih, a ožalošćenima da podari ukrepljenje u ovim teškim momentima.

- Koljenopreklono stojimo pred ćivotom Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca sa molitvom da se ova tragedija više nikada i nigdje ne ponovi i da se vrati među nama bratska sloga i mir - rekao je mitropolit Joanikije, prenosi sajt Mitropolije.

Vuk Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu. Srednju brodomehaničarsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Prema navodima ljudi koji žive na Cetinju, u masakru je stradala medicinska sestra i njena dva sina. Njihov kum koji je došao da proveri da li su dobro, stradao je na licu mesta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike