Ko je uhapšeni funkcioner MUP-a? Bivši načelnik Uprave za borbu protiv terorizma se tereti za organizovani kriminal!

11.08.2022

11:35

0

Sa njim uhapšen i sin banjalučkog biznismena

Ko je uhapšeni funkcioner MUP-a? Bivši načelnik Uprave za borbu protiv terorizma se tereti za organizovani kriminal!
viber_slika_2022-08-11_13-17-25-141 - Copyright Printskrin/jutjub/rtrs

Visoki funkcioner MUP-a RS Nedeljko Lubura, uhapšen je danas u akciji MUP-a RS i Tužilaštva BiH. On je dugogodišnji policijski službenik, a funkcija koju je obavljao do danas nije jedina u oblasti službi bezbednosti.

Lubura je radio u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, a ranije je bio načelnik Sektora kriminalističke policije nekadašnjeg Centra javne bezbednosti Banjaluka, odnosno aktuelne Policijske uprave Banjaluka.

Nakon toga prešao je u sedište MUP-a Republike Srpske gde je bio načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstemizma.

U januaru 2019. godine rešenjem ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača smenjen je sa ove pozicije, zajedno sa Darkom Ilićem, tadašnjim načelnikom Uprave za organizovani kriminal.

Podsetimo, policija RS od jutros sprovodi akciju u Trnu kod Laktaša, a zajedno sa Luburom uhapšen je i Bojan Roguljić, sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića koji u Trnu ima motele “Jezero” i “Bomi”.

Akcije je realizovana u saradnji sa EUROPOL-om, a u toku je njihova kriminalistička obrada.

Uhapšenima se na teret stavljaju krivična dela organizovani kriminal, pomoć počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike