Kotoranin uhapšen na tivatskom aerodromu: Regrutovao mornare tokom šverca kokaina!?

02.08.2022

07:47

0

Radulović je došao iz SAD-a i predao se jer je SDT prošle sedmice otvorilo krivičnu istragu u kojoj je uhapšena i njegova supruga

Kotoranin uhapšen na tivatskom aerodromu: Regrutovao mornare tokom šverca kokaina!?
Ilustracija - Copyright Prfimedia

Kotoranin Filip Radulović uhapšen je u ponedeljak uveče na tivatskom aerodromu po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je bio deo međunarodne grupe šverca narkotika.

Radulović je došao iz SAD-a i predao se jer je SDT prošle sedmice otvorilo krivičnu istragu u kojoj je uhapšena i njegova supruga.

Pomorca iz Kotora policija sumnjiči da je bio zadužen za regrutaciju 13 crnogorskih mornara i pružanje logističke podrške tokom šverca kokaina brodom “Yemaya”, a veruje se da je imao jednu od ključnih uloga u poslu, prenose "Vijesti".

U međunarodnoj policijskoj operaciji “Florida 1” u Crnoj Gori je uhapšeno osam osoba, 11 se nalazi u crnogorskim ili evropskim zatvorima, dok je istragom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeno 28 osoba zbog sumnje da su u periodu od maja 2019. do februara 2020. godine, pomoću tri prekookeanska broda, pokušali da prošvercuju 6,1 tonu kokaina. Među njima ima i državljana Srbije.

Akcija "Florida I"

Crnogorska policija u velikoj akciji pod nazivom "Florida I" 27. jula uhapsila je više osoba koje se dovode u vezu sa švercom 6,1 tona kokaina. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je 28 osoba, a među osumnjičenima nalaze se i dva srpska državljanina.

Akciju je, kako je saopšteno, podržao i koordinisao Evropol, a u njoj su učestvovali i nadležni organi iz Srbije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Španije, Portugala i Holandije. Osim 26 osumnjičenih iz Crne Gore, na spisku uhapšenih našli su se i državljani Srbije A. D. (46) i S. M. (45).

Navedene osobe su osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom finalizacije aktivnosti, policijsko-tužilačke mere i radnje sprovedene su na teritoriji sedam zemalja, a pretresene su ukupno 52 lokacije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike