Detalji krvavog pira u Gorici: Pucao "kalašnjikovom" po masi ispred kafića, među likvidiranima i poznati preduzetnik

04.08.2022

08:03

0

Autor: J.S.J.

Do pokolja je došlo nakon svađe u kafiću "Zmaj"

Detalji krvavog pira u Gorici: Pucao "kalašnjikovom" po masi ispred kafića, među likvidiranima i poznati preduzetnik
Ilustracija - Copyright AP Photo/Michael Sohn

Jutros oko dva sata dvojica muškaraca su ubijena u pucnjavi u Gorici, dok su još dve osobe teže i lakše ranjene, piše portal Grude Online.

Na tradicionalnom seoskom vašaru koji se održavao povodom proslave Sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, muškarac je iz "kalašnjikova" pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

U strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik grudskog "Vebuscha", a teže ranjenom je u SKB Mostar amputirana jedna noga, piše  Hercegovina.info.

Do pokolja je došlo posle svađe u kafiću "Zmaj", a počinilac je nakon toga otišao po automatsku pušku "kalašnjikov" i pucao na više osoba, od kojih su dve odmah preminule, a dve su ranjene.

- Dana 4. 8. 2022. godine oko dva sata u mestu Gorica, Stubli, opštinaina Grude, prilikom obeležavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dve osobe, a dve su ranjene, o kojem događaju je obaveštena policija, koja je izašla na mesto događaja gde su zajedno s dežurnim tužiocem obavili uviđaj i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

- Naložiće se obdukcija nad telima smrtno stradalih i preduzeće se i druge radnje u cilju procesuiranja počinioca krivičnog dela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih stvari - potvrdila je za Hercegovina.info Petrunjela Matijević, portparol Županijskog tužilaštva Županije zapadnohercegovačke.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike