Četvoročlana porodica iz Poljske zarobljena na Durmitoru: U toku akcija spasavanja

03.08.2022

20:01

0

Zaglavljena na grebenu Malog međeda

Četvoročlana porodica iz Poljske zarobljena na Durmitoru: U toku akcija spasavanja
Durmitor - Copyright RINA

Oko 18.20 časova Gorske službe spašavanja Crne Gore pokrenule su novu akciju na Durmitoru.

Kako im je javljeno, četvoročlana porodica iz Poljske zaglavljena je na grebenu Malog međeda.

Akcija spasavanja je u toku.

Apel GSS

Ranije danas, spasilačke službe su obaveštene da je osoba zarobljena na području Velikog Žurima, međutim pretragom terena ispostavilo se da je u pitanju lažna dojava, ili pak da se osoba sama oslobodila.

 

 

- Naime, poziv za pomoć putem OKC-a 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje uputili su građani, koji su na Velikom Žurimu uočili lice koje je dozivalo u pomoć. Odmah po dobijanju informacije tročlana ekipa je krenula na teren, došli do lokacije na kojoj je osoba bila locirana i istu nisu zatekli.
Zatim je ekipa Gorske službe sa željom da u potpunosti pregleda teren nastavila vertikalno kretanje ka vrhu Žurima. I na kraju se ispostavilo da tražene osobe nema na tom lokalitetu. Složićete se da se ovde očigledno radi o neodgovornosti i neozbiljnosti prvenstveno prema spasilačkoj ekipi koja je gotovo 5 sati provela na terenu. Pretpostavljamo da je osoba koja je ostala danas zaglavljena u steni na neki način uspela da savlada prepreku, i pretpostavljamo iz udobnosti svoga doma čita naše objave. Nama je svakako drago da se on nalazi na sigurnom, ali u najmanju ruku bilo je i korektno da kao što je zvao za pomoć tako i da nas obavesti da je rešio problem. Zlatno pravilo je u koliko uputite poziv za pomoć da ostanete na lokaciji sa koje ste zvali ili nas obavestite da ste samostalno rešili problem - zaključuje se.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike