Majka otkriva sve detalje nakon samoubistva načelnice iz Sarajeva: "Nakon što mi je beba umrla njihovom krivicom, rekla mi je - dešava se"

27.07.2022

12:47

1

Autor: M.Petrović

Navodno su tri porodice ostale bez svojih najmilijih, a u sva tri slučaja doktorka Pekić Semiz je bila nadležna

Majka otkriva sve detalje nakon samoubistva načelnice iz Sarajeva: "Nakon što mi je beba umrla njihovom krivicom, rekla mi je - dešava se"
trudnica ekskluzivno 1 - Copyright Profimedia

Doktorka specijalista ginekologije i akušerstva Branka Pekić Semiz iz Istočnog Sarajeva izvršila je juče samoubistvo u sklopu Bolnice "Srbija".

Ova vest šokirala je rukovodstvo bolnice koje se od pomenute doktorke oprostilo rečima:

- Draga naša doktorka Branka, nakon Vašeg odlaska ostala je velika tuga i nikad više ništa neće biti isto. Pamtićemo Vas kao velikog i sposobnog stručnjaka, dobru i veselu doktorku. Hvala Vam za sve. Putujte u neki bolji svet.

 

 

Ipak, tragičan kraj doktorke, ostaje pod velom tajne, posebno jer je, kako 24sedam saznaje, optuživana i za nesavesno obavljanje posla. Navodno su tri porodice ostale bez svojih najmilijih, a u sva tri slučaja doktorka Pekić Semiz je bila nadležna. 

Redakcija 24sedam stupila je u kontakt sa trudnicom (ime poznato redakciji), koja je pre dve godine pod nadležnoću doktorke Branke izgubila bebu u savršeno uredno vođenoj trudnoći.

Nikada neću naći odgovor na pitanje ko je kriv

Kako nam je ispričala, obe trudnoće joj je vodio doktor Mehmed Bašić i sve je bilo u najboljem redu. Termin joj je bio zakazan između 1. i 10. februara, a porođajne bolove je osetila 8. i tada se uputila u bolnicu. Dočekala ju je doktorka Branka Pekić Semiz koja je bila dežurna to veče.

- Rečeno mi je da to nisu porođajni bolovi i ostavili su me da ležim narednih šest dana u bolnici. Zatim su me otpustili uz reči "Dođi kada budu pravi bolovi". Ušla sam u 10. meseci. Direktno iz bolnice sam otišla kod doktora Mehmeda koji mi je rekao da mu nije jasno zašto me nisu odmah 8. februara porodili, da sam otvorena te da bi to bio najlakši porođaj samo da su me indukovali. Sutradan sam se probudila i više nisam osetila svoju živahnu bebu. Ispostavilo se na pregledu da više nema otkucaje srca - priča vidno potresena žena.

Tada opet odlazi u Bolnicu "Srbija" gde joj govore da će morati da čeka 24 sata jer kako priča "morala je da sačeka da se završe porođaji jer ne bi da prljaju salu sa tim". 

- Osudili su me na 24 sata. Međutim, moja porodica nije to dozvolila, tražili su da me hitno porode - dodaje žena.

Da sve bude gore, nije joj dozvoljeno da se porodi carskim rezom, već je pored svih strahota koje je preživela, na svet morala prirodnim putem da dovede mrtvu bebu.

- Obdukcija je pokazala da je beba bila zdrava -  priča žena, kojoj kasnije nije dozvoljena ponovna obdukcija nakon što je pokrenula postupak protiv doktorke.

Profimedia
 

Dolazila svaki dan na posao

Kako kaže uprkos istrazi koja je pokrenuta, doktorka nije udaljena sa posla.

- Ona možda nije kriva koliko rukovodstvo, ali se pokrene postupak. Ne treba da dolazi, oduzme joj se licenca privremeno, a njoj je dodeljena titula primarijusa ove godine - ističe žena.

Uprkos svim papirima, nalazima o uredno vođenoj trudnoći, obdukcijom tela bebe, porodilja je izgubila slučaj.

- Tužilaštvo je donelo odluku da nije kriva. Nikada nas nisu suočili. Na dan kada su me porađali, uopšte se nije pojavila na poslu, a onda je jedan dan ušla u moju sobu i rekla "Dešava se" - priča žena.

- To je moja muka sa kojom ću umreti, četiri meseca sam bila nedostupna majka svom sinu.

 Nije jedina

Nakon njenog slučaja, ponovila su se još dva slična. 

- Jedna žena je posle mene izgubila bebu. Porodila se kod nje, beba se nagutala plodovom vodom i dan kasnije je preminula. Jedan muškarac ostao je bez supruge nakon porođaja. Pokrenuo je postupak i evo već 14 meseci čeka odgovor Tužilaštva - priča naša sagovornica.

- Sud za ljudska prava je na njegovoj strani, postao je samohrani otac dvoje dece. Mislite da  ga je iko ikada nazvao. Nakon što sam izašla u javnost sa svojom pričom, svi su okretali glavu od mene - dodaje.

Profimedia
 

Rodila zdravo dete

Dve godine nakon tragedije, naša sagovornica je ponosna majka dvoje dece.

- Nakon šest meseci sam ponovo ostala trudna i sve je bilo kao i u drugoj trudnoći, uredno, nikakve tablete nisam pila. Njima svima sam dokazala da mogu da rodim živo i zdravo dete, da dokažem da problem nije u meni - dodaje.

Ipak, kako navodi, sve tužbe su sada nebitne, jer osobe više nema.

- Onako kako je ona završila ne želim ni najgorem neprijatelju. Uradila je to u bolnici, možda je osećala krivicu, a mi govorili istinu. 

- Nikada neću naći odgovor na pitanje ko je kriv. To je moja muka sa kojom ću umreti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike