Pretnje Abazoviću deo Milovog plana da se vrati na vlast? Reči stručnjaka potresaju Crnu Goru!

25.07.2022

13:40

0

Politički analitičar Vojin Grubač izneo je stavove sa kojima se deo javnosti u Crnoj Gori slaže

Pretnje Abazoviću deo Milovog plana da se vrati na vlast? Reči stručnjaka potresaju Crnu Goru!
dritan milo AP22035569090267 - Copyright 24sedam/AP Photo/Risto Božović/predsjednik.me

Pretnje upućene premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću deo su scenarija čiji je cilj da se na vlast vrati Milo Đukanović, smatra politički analitičar Vojin Grubač.

- Pamtićeš 18. jul po Petru Lazoviću, kunem ti se u Boga - samo je jedna od pretnji koja je preko lažnih profila na društvenim mrežama stigla u inboks predsedniku Vlade Crne Gore prethodnih dana, a nakon hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Petra Lazovića. 

Šta stoji iza pretnji Abazoviću

Vojin Grubač kaže za Sputnjik da pretnje premijeru Abazoviću, kao i gradonačelniku Nikšića Marku Kovačeviću, na neki način predstavljaju demonstraciju moći kriminalnih grupa, kada je u pitanju Abazović, a ekstremnih političkih krugova, kada je u reč o Kovačeviću.

- Mi faktički imamo vrlo lošu političku situaciju u Crnoj Gori, imamo veliku nervozu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, i kao posledicu toga njegove pretnje Tužilaštvu Crne Gore. Veliki problem u Crnoj Gori su huškački mediji koji podržavaju Đukanovića i koji fabrikuju hajku za hajkom. Prisetimo se kako su napali Abazovića zbog izjave o Srebrenici. Pa hajka na gradonačelnika Nikšića Kovačevića, pa na oca Gojka Perovića, advokata Velibora Markovića - svim tim ljudima ti mediji crtaju metu na čelu. Dakle, radi se o istim kolumnistima koji su u službi Đukanovića. On ima jaku kolumnističku, publicističku i propagandističku ekipu, koja preko medija kreira atmosferu političke nestabilnosti i crtanja meta svima koji ne odgovaraju toj politici i koji se protive Đukanoviću - kaže Grubač.

On ističe da bi država trebalo da nešto preduzme da se ti mediji pacifikuju ili da se označe granice dokle mediji mogu da idu.

- U Nikšiću za Dan državnosti smo imali situaciju da su tzv. komite napale policiju. Do sada smo imali čistu poziciju: kada delikventi ili prestupnici napadnu policiju, oni se procesuiraju, pa sudovi i tužilaštvo rade svoj posao. Sada smo imali situaciju da izgrednike brane Đukanovićevi mediji, određene NVO, javne ličnosti, traže se nekakvi propusti policije, čak se pominju i neke politički razlozi da se opravda takvo nasilničko ponašanje takozvanih komita. Da bi se politička situacija smirila, te medije treba pacifikovati - kaže Grubač.

Upozorenja Evropola

On ističe da što se tiče sukoba sa kriminalom u Crnoj Gori, meta kriminalaca neće biti tužioci već političke ličnosti kao što je premijer Abazović ili gradonačelnik Nikšića Kovačević.

- Evropol je već upozorio da nekoliko policajaca u Crnoj Gori na svojim računima ima na desetine miliona evra. To je vrlo jak signal premijeru Abazoviću gde se nalazi problem. On mora da shvati da za protivnike ima jednu bogatu, dobro organizovanu i energičnu kriminalnu ekipu i biće mu potrebni svi resursi da pobedi u toj borbi. Čim prete premijeru oni misle da mogu da rade šta hoće - upozorava Grubač.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike