Pune centralne ulice Skoplja: Osmi dan protesta protiv francuskog predloga

11.07.2022

21:18

0

Protest je protekao mirno, a zgrade Sobranja i Ministarstva pravde obezbeđivali su policijski kordoni

Pune centralne ulice Skoplja: Osmi dan protesta protiv francuskog predloga
Tan2022-7-6_7910596_0 - Copyright AP Photo/Boris Grdanoski

U Skoplju je osmi dan protesta protiv francuskog predloga kojim bi se uklonio veto Bugarske za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom.

Protest pod motom "Ultimatum - NE hvala" je kao i obično počeo ispred zgrade Vlade, da bi se demonstranti prošetali centrom grada, prošli pored zgrade Ministarstva pravde do poslednje tačke Skupštine, preneo je Plusinfo.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Ultimatum, NE hvala" i "Sada ćemo mi da pobedimo", uzvikujući "Nikad Severna, samo Makedonija".

Protest je protekao mirno, a zgrade Sobranja i Ministarstva pravde obezbeđivali su policijski kordoni, prenela je MIA. Protestu su prisustvovali i članovi opozicione VMRO-DPMNE i Levica, koji javno podržavaju protest.

Protest nije održan u subotu zbog muslimanskog praznika Kurban bajram, a nije organizovan ni u petak, kada je nezadovoljstvo iskazano blokadom u Skoplju, na bulevaru ispred zgrade Vlade i magistralnim putevima Štip - Veles, Strumica - Radoviš i Pletvar - Prilep.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike