Policajci protestuju u Podgorici! Njih 500 preti odlaskom na bolovanje zbog umanjenja zarade

07.07.2022

08:52

0

Policajac Igor Rmandić pozvao je kolege da ne politizuju protest

Policajci protestuju u Podgorici! Njih 500 preti odlaskom na bolovanje zbog umanjenja zarade
Ilustracija - Copyright Pixabay/RayMediaGroup

Ispred zgrade Vlade Crne Gore okupilo se nekoliko stotina službenika Uprave policije koji protestuju zbog umanjenja dve poslednje zarade i zapretili da bi usred turističke sezone 500 polijaca u jednom danu moglo da ode na bolovanje.


Protest pripadnika policije održava se dok je u toku sastanak predstavnika stranaka koje podržavaju aktuelnu vladu o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na kojem je i predsednik države Milo Ðukanović.

Policajac Igor Rmandić pozvao je kolege da ne politizuju protest.

Dodao je da se nisu okupili samo zbog plata, već i da traže poštovanje koje zalužuju, jer, kako je rekao, više ne veruju obećanjima.

Rekao je i da od policje niko ne treba da očekuje nerede i poteze koji bi ugrozili bilo koga, a onima koji, kazao je, pričaju da policja nema pravo na štrajk i protest, poručio je da je to priča iz komunističkog doba.

"Imamo različite mogućnosti. Nemojte da se niko začudi ako se, recimo, probudimo 15. avgusta usred turističke sezone i tog jutra 500 policajaca ode na bolovanje", kazao je Rmandić, preneli su podgorički mediji.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike