Skandal trese regionalnu političku scenu: U Hrvatskoj uhapšeni bivši ministar i predstavnik ministarstva!

07.07.2022

08:26

0

Inače, Tolušić je još jedan bivši HDZ-ov ministar s hrpom afera zbog kojih je morao da napustiti vladu

Skandal trese regionalnu političku scenu: U Hrvatskoj uhapšeni bivši ministar i predstavnik ministarstva!
profimedia-0353014523 - Copyright Profimedia

Pripadnici hrvatske policije upali su rano jutros u kuću u Virovitici i uhapsili bivšeg ministra aktuelne vlade Tomislava Tolušića, a odvojeno je uhapšen još jedan zaposlen u državnoj upravi, javili su hrvatski mediji.

Portal Index piše da je Tolušić uhapšen po nalogu Ureda evropskog javnog tužilaštva (EPPO), koji istražuju vinariju bivšeg ministra.

Drugi uhapšeni je, piše Index, aktuelni predstavnik Ministarstva poljoprivrede. EPPO je potvrdio da su uhapšene dve osobe.

Ovim povodom oglasio se MUP saopštenjem u kojem stoji da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Osijek, po nalogu Ureda evropskog javnog tužilaštva u Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela iz domena privrednog kriminala (subvencijska prevara, zlouporaba položaja i podsticanje na zlouporabu položaja).

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dve osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni zvaničnik i jedan zaposleni u državnoj upravi.

Kancelarija evropskog javnog tužilaštva se takođe oglasio saopštenjem u kojem se kaže da se u saradnji sa hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta danas provode hitne dokazne radnje. Navedene radnje odnose se na dve osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prevare i zlouporabe položaja i ovlašćenja vezano uz dva tendera u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Tendere je, dodaju sufinansirala Evropska unija. EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će javnog biti blagovremeno obaveštena.

Inače, Tolušić je još jedan bivši HDZ-ov ministar s hrpom afera zbog kojih je morao da napustiti vladu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike