Romkinja na severu Hrvatske pre devet godina gađala policajca ciglom - koja je tek sad uništena!?

23.06.2022

20:01

0

Uhapšena je zbog napada na službeno lice i 15. jula 2015. proglašena krivom za ovo krivično delo i osuđena na sedam meseci uslovno

Romkinja na severu Hrvatske pre devet godina gađala policajca ciglom - koja je tek sad uništena!?
person-gf49bfb89c_1280 - Copyright Pixabay

Pre devet godina žena je gađala policajca ciglom u opštini Sveti Đurđ na severu Hrvatske

Proglašena je krivom i osuđena, a presuda je postala pravosnažna 2015. godine, pre sedam godina. 

Cigla je tek sada je zvanično oduzeta i uništena kao sredstvo za izvršenje krivičnog dela(!?). 

Kako piše Podravski list, dva ludbreška policajca su 17. avgusta 2013. godine oko 17 časova došla u romsko naselje u Svetom Đurđu kako bi obavili informativni razgovor sa Romom povodom prijave da ga je dan ranije napao drugi muškarac.

Međutim, Romkinja iz Drnja kod Koprivnice dočekala ih je sa ciglom u rukama. Zamahnula je da ih udari i bacila je u pravcu jednog od policajaca, ali ga je srećom promašila. 

Uhapšena je zbog napada na službeno lice i 15. jula 2015. proglašena krivom za ovo krivično delo i osuđena na sedam meseci uslovno. 

Pixabay/RayMediaGroup
 

 

Sud je tokom suđenja utvrđivao da li je ona bacila ciglu na policajca sa ciljem da ga povredi ili na svog supruga koji se nalazio pored policajca sa kojim se svađala. 

Policajac je sudu ispričao da mu je pored glave proletela cigla, a da je žena htela da ga ponovo udari, kada ju je u tome sprečio muž. 

Muž ošamario ženu pred policajcima 

Na kraju ju je muž ošamario pred policajcima, pa je ona bacila kamen i udarila drugog Roma, zbog kog je policija i došla u naselje. 

Presuda protiv nje postala je pravosnažna 2015. godine, a cigla kojom je počinjen zločin do sada je arhivirana, sedam godina od pravosnažnosti presude i devet godina od napada.

Tek su se sada, na osnovu dopisa Policijske stanice Ludbreg, varaždinski tužioci obratili Opštinskom sudu koji je naložio da se privremeno oduzeta cigla trajno oduzima od nasilne Romkinje i da mora da se uništi. 

Uništavanje sporne cigle povereno je Policijskoj stanici Ludbreg.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike