Abazović se nije konsultovao sa Krivokapićem ni oko čega, Temeljni ugovor - teško!?

28.01.2022

06:10

0

Raskol u crnogorskoj vladi poprima nove oblike

Abazović se nije konsultovao sa Krivokapićem ni oko čega, Temeljni ugovor - teško!?
abazovic krivokapic - Copyright Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić, Profimedia

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je sve uradio što je bilo do njega kada je reč o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali da sumnja da će ga on potpisati, te da bi parlament uskoro trebalo da odgovori da li njegova vlada broji poslednje dane.

U Temeljnom ugovoru, rekao je on, nema suštinskih promena u odnosu na Nacrt koji je poslat Patrijaršiji 21. jula prošle godine.

Prema njegovim rečima, cilj svega toga je da se nakon 4. februara, kada će poslanici glasati o poverenju njegovoj vladi, pojavi "spasilac srpstva i SPC u imenu nekoga drugog".

Odgovarajući na pitanje ko bi to bio iz Crne Gore, Krivokapić je rekao da je to neko iz Socijalističke narodne partije.

- Logično je da to tako bude, možda to bude i Abazović, pa je sad pripremio teren da se to dogodi - naveo je Krivokapić.

Na pitanje da li ova vlada broji poslednje dane, crnogorski premijer je rekao da će se u parlamentu dobiti odgovor na to pitanje.

On smatra i da je više razloga za pokretanje pitanja poverenja njegovoj vladi, a ključni su, navodi, u interesnim krugovima koji se nalaze i u Crnoj Gori, ali i u bližem okruženju.

Krivokapić je izjavio i da je Vlada uradila sve što je do nje, a da je sada sve u rukama poslanika u Skupštini.

On je rekao i da nije informisan o čemu je Abazović u Beogradu razgovarao sa patrijarhom Porfirijem, te naglasio da se Abazović nije konsultovao s njim prilikom putovanja u Beograd, SAD, Dubai i Tiranu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike