Otkrivena prava istina: Draginja Vuksanović Stanković je čistokrvna Srpkinja, izopštena iz pravoslavlja, a lažima krije svoje poreklo

12.06.2022

20:24 >> 20:40

0

Autor: 24sedam

Iako se svojski trudi da ukalja Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i radi na tome da se jedinoj pravoslavnoj i kanonskoj crkvi oduzme imovina, ipak nema ni trunke hrišćanskih vrednosti

Otkrivena prava istina: Draginja Vuksanović Stanković je čistokrvna Srpkinja, izopštena iz pravoslavlja, a lažima krije svoje poreklo
draginja - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/radevladika.cg

Poslanica i predsednica Socijaldemokratske partije SDP-a, Draginja Vuksanović - Stanković, kako smo se uverili iz nespornih dokaza objavljenih u većem broju medija, čistokrvna je Srpkinja, što potvrđuje knjiga rođenih i krštenih iz Užičke Požege. Njen otac Vasilije, kao i majka Milica, piše u toj knjizi, pravoslavni su Srbi - tako da Draginja - laže.

Iako se svojski trudi da ukalja Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i radi na tome da se jedinoj pravoslavnoj i kanonskoj crkvi oduzme imovina, ipak nema ni trunke hrišćanskih vrednosti. Laže čim zine.

- Krštena sam u sred pravoslavne crkve u sred Užičke Požege u rodnom mestu moje majke - lagala je Draginja u sred emsije gde je skoro gostovala. - Moj kršetni kum je bio pop Milenko koji je nažalost preminuo. On je meni u krštenici napisao - Draginja Vuksanović, od oca Vasilija, majke Mile, rođene Maksimović, pravoslavna Crnogorka.

Međutim, Knjiga rođenih i krštenih kaže drugačije. Sramota ju je pred biračima i javnošću da prizna da je zapravo krštena kao pravoslavna Srpkinja jer iznosi stavove protiv Srba i Srbije.

- Draginja žensko (ženski pol), Vasilije Vuksanović, inženjer i Milica Maksimović, lekar iz Bara, pravoslavni Srbi - stoji u Matičnim knjigama.

- Kuma je bila Kosa Damjanović domaćica iz Požege, supruga pokojnog prote Milenka Damjanovića koja je još živa. Draginja ne zna ni ko joj je kum, ali nije krštena u hramu nego „u domu dede Mirka Maksimovića - ovo je prava istina o Draginji, te nije ni čudo što je izopštena iz SPC u Crnoj Gori.

Podsetimo, zbog glasanja za sramni zakon kojim je predviđeno otimanje imovine SPC u Crnoj Gori, ova poslanica i njene kolege koje su učinile isto, izopšteni su iz pravoslavlja. Inače, dotična gospođa, se žestoko protivi da Vlada Crne Gore potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Draginja, ovom prilikom ćemo Vas zamoliti da više ne lažete besprizorno i da ne falsifikujete svoja dokumenta koje ste sasvim sigurno sakrili od svog novog "kuma" lakrdijaša i raspopa Miraša Dedeića.

Draginjine "Patriotske igre", odnosno - afere

Poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, supruga bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, dobila je kredit od 10.000 evra za „rešavanje stambenog pitanja“ od strane Univerziteta Crne Gore.

Naime, Univerzitet je 30.12.2020. godine dodelio 430.000 evra akademskom osoblju „za rešavanje stambenih potreba zaposlenih“ iako većina ima stan i živi u novogradnji.

Da pravila igre nisu bila ista za sve zaposlene na Univerzitetu, najbolje pokazuje činjenica da pojedini koji obavljaju funkciju u toj državnoj ustanovi, a rade i do skoro pola veka, nisu dobili ništa, već žive čak i u privatnom smeštaju.

Foto: Printskrin/In4s
 

 

Prema finansijskim podacima, koji datiraju iz 2020. godine, poslanica Vuksanović Stanković raspolagala je sa mesečnih (u proseku) 9.163 evra gotovine, pojedinih meseci.

Foto: Printskrin/In4s
 

Kada se sve stavi na papir, to izgleda ovako: Vuksanović Stanković je veći deo godine kao profesor Univerziteta Crne Gore primala 1.188 evra, a imala je i više drugih prihoda – 400 evra od Sindikalne organizacije Pravnog fakulteta, 2.125 na ime autorskih prava, a 3.677 od osiguranja, dok su njena poslanička primanja su varirala od 199 do 449 evra.

Pored svega navedenog, da „prčevitoj“ Vuksanović Stanković nije sve u gotovini, pokazuju primeri i posedovanja nepokretne imovine. Naime, takođe prema podacima iz 2020. godine, poslanica je vlasnica stanova od 60 i 100 metara kvadratnih, koje je stekla kupovinom. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike