Nema mira u regionu: Dojave o bombama na sve strane u Hrvatskoj! Traga se za Stegosaurosom

12.06.2022

09:26 >> 11:27

0

U policiji ističu da nema mesta za paniku...

Nema mira u regionu: Dojave o bombama na sve strane u Hrvatskoj! Traga se za Stegosaurosom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zagrebačka policija primila je danas dojave postavljenim bombama u više tržnih centara, potvrdila je Policijska uprava u tom gradu.


Policija je na terenu i sprovodi potrebne radnje i mere radi utvrđivanja istinitosti dojave, vodeći brigu o sigurnosti građana, saopštili su iz policije, a prenosi agencija Hina.

Pretraga prostora sprovodi se u City Centru one East, Garden Mallu u Dubravi i Family Mallu u Jankomiru.

U policiji ističu da nema mesta za paniku.

 

"Ja sam rođen da ubijam. Svi ćete umreti"

 

Pexels
 

 

Inače, sadržaj  jedne od poruka koje su sa ruskog domena poslate rano jutros posle 6 sati na desetine javno dostupnih mejl adresa centara u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji glasi: "Eksploziv u tržnom centru. Ja sam rođeni ubica. Rođen da ubijam. Svi ćete osetiti moju mržnju prema eksplozijama. Svi ćete umreti",

Preteća poruka uznemirujućeg sadržaja pod nazivom SPAM MRŽNJA naterala je tržne centre da odmah alarmiraju policiju, koja sa policijskim psima intenzivno češlja svaki metar prostora kako bi otklonila sve sumnje u postojanje eksplozivne naprave.

Kako saznaje "Jutarnji list", sama poruka je ispisana velikim slovima bez tačke i zareza, a s obzirom na poslednju reč citirane poruke, nagađa se da je pošiljalac rođen na jugu Hrvatske.

Policija je ozbiljno shvatila prijave i, prema nezvaničnim informacijama, traga za osobom koja se predstavila kao Stegosaurus, četvoronožni dinosaurus biljožder sa dva para šiljastih bodlji na repu i veoma malim mozgom.

Proteklih nedelja dojave o bombama su toliko učestale u regionu, što u tržnim centrima, državnim institucijama, što po školama. U Srbiji su tako u jednom danu na meti bile čak 224 škole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike