Dodik ima obostranu upalu pluća; Po lekarima poslao važnu poruku narodu

25.12.2020

10:46 >> 12:23

0

Autor: J.B.O.

Moram da prenesem Dodikove pozdrave i zahvalnost svima

Dodik ima obostranu upalu pluća; Po lekarima poslao važnu poruku narodu
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Zdravstveno stanje srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika je stabilno, on se oseća bolje i pod stalnim je nadzorom lekara, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

Pročitajte još:

Đajić je podsetio da je Dodik u UKC-u hospitalizovan pre pet dana zbog bolova u želucu, mučnine, malaksalosti i otežanog disanja.

– Nakon ispitivanja, utvrđeno je da Dodik ima obostranu upalu pluća, gastritis, a pozitivan je bio i treći test na virus korona – rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Dodao je da konzilijum lekara koju brinu o zdravstvenom stanju srpskog člana Predsedništva BiH zaseda svakodnevno.

– Konzilijum je zasedao i danas, a prisustvovao mu je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić – naglasio je Đajić.

Naveo je i da su lekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji sa lekarima iz Srbije i inostranstva i da imaju usaglašene stavova o terapiji koju prima Dodik.

Posebno je važno, kaže Đajić, da Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gde u svetu.

– Moram da prenesem Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje, uz obećanje da će dobiti ovu bitku kao što je dobio mnoge do sada – rekao je Đajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike