U Crnoj Gori 275 novozaraženih, preminulo sedam osoba

31.10.2020

18:20 >> 18:24

0

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata, na 734 testirana uzorka, potvrđeno 275 novih slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori 275 novozaraženih, preminulo sedam osoba
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata, na 734 testirana uzorka, potvrđeno 275 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je sedam osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se navadeno da je ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna 292, a od početka godine 301.

NKT pozvalo građane na poštovanje zaštitnih mera

Uz saučešće Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita Amfilohija, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT), uvažavajući tradiciju i običaje, pozvalo je danas građane da se pridržavaju protivepidemioloških mera.

“Uvažavajući tradiciju i običaje, ali i sveprisutnu opasnost od korona virusa, pozivamo građane da se pridržavaju epidemioloških mera kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje i živote svojih najbližih”, navode u saopštenju.

Milo udara na vernike SPC, “potkačio” i Krivokapića: Okupljanje građana da odaju počast Mitropolitu može nas koštati

Napominju da su sva masovna okupljanja u prethodnom periodu pokazala rizike i opasnosti, a posledice oseća celo društvo.

Na poštovanje protivpandemijskih mera ranije je pozvala i Mitropolija crnogorsko primorska.

NKT svom saopšteju kaže da podržava apel MCP i poziva sveštenstvo da preduzme sve mere kako bi se rizik širenja korona virusa sveo na najmanju moguću meru.

“Zajednička je odgovornost i obaveza svih nas da doprinesemo očuvanju zdravlja i života građana”, navodi se u saopštenju, preneo je portal RTCG.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike