"Kulja" politička situacija u Severnoj Makedoniji: Jedni prete blokadom Sobranja, premijer na teškom ispitu!

07.05.2022

17:40

0

Premijer Kočevski je juče bio odlučan poručivši da ne prihvata ucene i ultimatume

"Kulja" politička situacija u Severnoj Makedoniji: Jedni prete blokadom Sobranja, premijer na teškom ispitu!
Skoplje - Copyright Pixabay

Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski dao je rok premijeru Dmitru Kovačevskom da do 10. maja zakaže sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka da bi se dogovorili o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ili će, kako je poručio, u protivnom blokirati rad Sobranja.

- Hajde da pričamo o vanrednim izborima, a do tada nudim nudim (premijeru) četiri tima da mu pomognu da ublaži posledice krize u kojoj se zemlja nalazi - rekao je Mickoski.

On je Kočevskom dao rok da razmisli do 10. maja.

- Neka ne žuri, neka razmisli. A posle toga, ako ništa ne bude, nastavićemo sa onim što je usvojio Izvršni odbor stranke, a to je aktivna blokada parlamenta - rekao je Mickoski.

Deo makedonskih medija piše da SDSM ima plan kako da se suprotstavi opozicionim blokadama.

- Nakon šest meseci nameće se zaključak da su predsednici opština VMRO-DPMNE najslabiji gradonačelnici do sada. Nesposobnost i nezaposlenost i ništa drugo. Ovu nesposobnost gradonačelnika VMRO-DPMNE građani vide svakodnevno. Zato Mickoski preti blokadama, zato govori o vanrednim izborima u vreme najveće ekonomske i energetske krize - kaže Bogdanka Kužeška, portparol SDSM.

Premijer Kočevski je juče bio odlučan poručivši da ne prihvata ucene i ultimatume. On je rekao da je sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka potreban, ali o pitanjima od interesa za građane, a ne samo o vanrednim izborima, jer će izbora biti 2024.

Portal 24sata piše da su koalicioni partneri u vlasti podeljeni oko zahteva Mickoskog.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike