"Vaša beba ima tumor, neće preživeti": Hrvaticu poslali kući da sačeka da beba umre - rekli joj da pomoć potraži u susednoj državi?!

05.05.2022

13:25

0

Ispostavilo se da beba ima maligni tumor koji je toliko uznapredovao da su šanse da dete preživi skoro pa nikakve

"Vaša beba ima tumor, neće preživeti": Hrvaticu poslali kući da sačeka da beba umre - rekli joj da pomoć potraži u susednoj državi?!
Pixabay

Na društvenim mrežama pojavio se apel jedne Hrvatice čija drugarica prolazi kroz najveću agoniju u životu.

Kako objašnjava žena, njena drugarica je u šestom mesecu trudnoće, a sve se promenilo na poslednjoj kontroli, kada su joj saopštene najtužnije vesti.

- 25 nedelja sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa - piše ova žena.

Ispostavilo se da beba ima maligni tumor koji je toliko uznapredovao da su šanse da dete preživi skoro pa nikakve.

- Ukoliko kojim slučajem preživi, biće sa teškim telesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritiska mu mozak, veći je praktično od njega samoga - piše ova uznemirena žena.

 

Ipak, da jedna loša vest ne ide sama, govori i činjenica da su njenu drugaricu doktori pustili kući!

- Takvu ranjenu i slomljenu sa prognozom koju niti jedna majka ne može da čuje ni da prihvati, poslali su je kući da čeka da joj beba umre! - dodaje drugarica.

Da šok bude još gori, doktorka joj je ponudila alternativu:

- Onako ispod glasa joj je rekla da ide u Sloveniju da joj tamo pomognu.

- Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj doktori pomognu jer u njenoj ne mogu! Ne žele? - pita se ova žena.

Kako objašnjava u Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. godine koji je nejasan i nedorečen, odnosno pitanje kojim se niko neće baviti.

- Jedno od onih zbog kojeg se gube glasovi, nestaje podrška - pojašnjava revoltirana žena.

Ipak, ona se pita da li taj neko odlučuje o tuđem životu, da li je ikada pogledao u oči trudnicu koja treba da čeka mesecima da joj dete premine u stomaku...

Iako njena drugarica ne pušta suzu na slici, bol joj se u očima vidi.

- Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra da je stala pred kameru. Želela je da vidite njenu tugu i da se pitate koja će je još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda ćerku? Koja od nas je sledeća? - upitala je žena moleći da se pomogne njenoj drugarici.

- Nemojte da ostane sama - zaključuje.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti