"Kavački klan" pred proverama i zbog ugrožavanja Abazovića: Reakcija Kašćelana kao odgovor na hapšenja?

04.06.2021

08:12 >> 10:53

0

Autor: A.S.

Nakon procene bezbednosnih službi, Abazoviću je pojačano obezbeđenje

"Kavački klan" pred proverama i zbog ugrožavanja Abazovića: Reakcija Kašćelana kao odgovor na hapšenja?
Copyright Printscreen/Youtube

Nakon procene bezbednosnih službi da je potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost zbog hapšenja pripadnika „kavačkog klana“, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je postupak kako bi utvrdilo ko predstavlja opasnost po zamenika premijera, piše „Dan“.

MUP je u martu saopštio da postoje saznanja da su planirane aktivnosti usmerene ka ugrožavanju života Abazovića posle hapšenja „kavčana“ zbog teških krivičnih dela koja su počinili.

– Predmet koji je formiran nalazi se u fazi izviđaja, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka – saopštila je za “Dan” Sanja Jovićević, specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva.

Nakon procene bezbednosnih službi, Abazoviću je pojačano obezbeđenje.

Preduzimajući mere i radnje na rasvetljavanju teškog krivičnog dela počinjenog 25. aprila u Mojkovcu, kada je ubijen vlasnik restorana, službenici Uprave policije došli su do saznanja koja ukazuju na postojanje potencijalnog rizika po bezbednost nosilaca najviših državnih funkcija.

Pročitajte još:

– U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na nameru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe „kavčani” i jednog od njihovih vođa Slobodana Kašćelan, da, kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmerene na ugrožavanje života potpredsednika Vlade Dritana Abazovića – saopštili su tada iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem je čelu Sergej Sekulović.

Abazoviću su upućene pretnje i preko Fejsbuka, ali je Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

SDT je u ovom predmetu ocenio da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike