Medijska satanizacija na delu u Crnoj Gori: Počeo obračun sa ljudima koji su obezbeđivali ustoličenje mitropolita Joanikija

01.05.2022

16:03

0

Autor: 24sedam

Samo tri dana nakon formiranja vlade Dritana Abazovića, počeo je obračun sa ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora

Medijska satanizacija na delu u Crnoj Gori: Počeo obračun sa ljudima koji su obezbeđivali ustoličenje mitropolita Joanikija
Mitropolit Joanikije - Copyright AP Photo/Risto Božović

Samo tri dana nakon formiranja vlade Dritana Abazovića, počeo je obračun sa ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora koji su 5. septembra obezbeđivali ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, a prvi na meti našao se komandant Protivterorističke jedinice Uprave policije Petar Knežević.

Naime, na portalu CDM i ideološki bliskim portalima osvanuo je snimak razgovora navodno komandanta Protivterorističke jedinice Uprave policije Petra Kneževića i NN lica a nakon ustoličenja na Cetinju. Od nadležnih organa se već traži da se Knežević procesuira, iako još uvek nije utvrđeno da li je snimak uopšte autentičan, i da li je on ovo izrekao.

Hipotetički, ukoliko se snimak ispostavi kao tačan, postavlja se legitimno pitanje – ko je taj ko prisluškuje policijske funkcionere tokom sprovođenja svojih službenih dužnosti?

Knežević, kao policijski profesionalac, izvršava naredbe koje mu nadređeni komanduje i isti nije na Cetinje pošao svojom voljom. Kao policijski profesionalac, što Knežević i jeste, on dobija komandu da se obezbedi ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog i isti sprovodi policijske radnje kako bi se ovaj svečani čin obavio uz bezbednost mitropolita i patrijarha. Shodno tome, bilo Knežević, ili bilo koji drugi policijski službenik, dužan je da obavi operativne pripreme za potencijalnu akciju, koja je na kraju bila i neophodna da bi se ustoličenje obavilo na miran način, što demonstranti nisu dozvoljavali.

 

 

Podsećamo, ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija pratili su nasilni protesti na Cetinju od strane pojedinih grupacija, koji su sebe nakon tih dešavanja počeli da nazivaju „Belvederci“. Protest su propratile i fizičke barijere u vidu barikada od guma (kasnije zapaljenih), šuta, automobila i slično. Obzirom na činjenicu da se dolazak mitropolita Joanikija i patrijarha Porfirija pokušao sprečiti po svaku cenu, ministarstvo odbrane na čelu sa ministarkom Oliverom Injac obezbedilo je vojni helikopter koji je patrijarha i mitropolita iz Podgorice doveo na Cetinje, kako bi se taj svečani čin održao.

Ovaj svečani čin su propratili i sukobi demonstranata sa policijom, gde je policija zasuta kamenicama, flašama, molotovljevim koktelima, i ista uzvratila sa suzavcima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike