Vesnu Medenicu prebacuju u zatvor u Spužu!

27.04.2022

12:27

0

Ona je u stabilnom stanju, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo

Vesnu Medenicu prebacuju u zatvor u Spužu!
vesna medenica - Copyright prontscreen/youtube/NVO MANS

U toku je sprovođenje Vesne Medenice iz Kliničkog centra u Istražni zatvor u Spužu.

Tu informaciju je "Vijestima" potvrdio i njen pravni zastupnik, advokat Zdravko Begović.

Bivšu predsednicu Vrhovnog suda premestiće u spuški zatvor nakon što su lekari dali saglasnost da može da boravi u zatvorskim uslovima, odnosno, da joj tamo može biti pružena adekvatna medicinska nega.

Medenica je uhapšena 17. aprila oko 22:20 časova na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Ona je u stabilnom stanju, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo, ali joj je obezbeđenje značajno pojačano. Pored toga što je pod stalnom lekarskom prismotrom, pod budnim okom je policajaca, a u njenoj sobi se nalaze dva čuvara. 

Njen sin Miloš je akter afere koja je od početka tekućeg meseca u žiži javnosti. SDT je pokrenulo istragu protiv Miloša Medenice, koji je u decembru prošle godine napustio Crnu Goru i trenutno se leči od bolesti zavisnosti u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju više teških krivičnih dela.

Nedavno je odbijena žalba na odluku o pritvoru, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike