Panika u Crnoj Gori, đake vraćaju kućama, nižu se jezive pretnje: Sanjamo osvetu, sve ćemo pobiti, krv će teći...

27.04.2022

09:44

0

Autor: M. Š.

To znači da đaci Crne Gore danas odmaraju

Panika u Crnoj Gori, đake vraćaju kućama, nižu se jezive pretnje: Sanjamo osvetu, sve ćemo pobiti, krv će teći...
prazna učionica 2 - Copyright Profimedia

Jezive pretnje nižu se regionom, od Beograda i Zagreba, u vidu navodnih bombi u tržnim centrima, do Crne Gore, gde nepozante osobe prete ubijanjem đaka.

Prema pisanju crnogorskih medija, u pretnji koja je pristigla u ovu državu javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, a u osnovnoj školi "Blažo Jakov Orlandić" u Baru, učenici su jutros vraćeni kući.

U Beranama su evakuisane dve osnovne škole u gradu "Vuk Karadžić" i "Radomir Mitrović".

Iz Centra bezbednosti Berane "Vijestima" je rečeno da su evakuisane osnovne škole i u Petnjici, Andrijevici, Plavu i Gusinju.

Policija na terenu

Policija preduzima mere bezbednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provera ovih navoda, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obe škole na Cetinju "Lovćenski partizanski odred" i "Njegoš".

To znači da đaci Crne Gore danas odmaraju.

U javnost je procurio jedan od poslatih mejlova, a njegov sadržaj je uznemirujući.

- Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti - poruka je koju su dobile sve škole u Crnoj Gori koje su evakuisane.

 

 

Podsetimo, u Ulcinju je pre tri dana stigla poruka kojom nepoznata osoba, sa profila Adolf Hitler, preti deci.

Kako se navodi, Evropol je tada obavestio kolege iz Crne Gore da je pretnja objavljena na Internetu, a, prema nezvaničnim saznanjima, pretnje su stigle na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubistva iz vatrenog oružja.

Direktorka jedne škole, koja se pominje u pretnji, Medina Čoba je tada na Fejsbuku objavila da je obaveštena od policije da je Interpol posalo informaciju o anonimnoj pretnji.

- Iako je šala, veoma je neukusna i ne treba je zanemariti. Škola je pod video nadzorom, policijske patrole redovno kruže naseljem Totoši gde se nalazi naša škola. Javili su se roditelji, voljni su da se uključe - rekla je Čoba za Primorski portal. Istakla je da će se nastavni proces realizovati po planu i programu.

Ona je pozvala na opreznost i da se policiji odmah prijave sva eventualno sumnjiva i nepoznata lica.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike