Posle pozicije u vrhu vlade, Dritan Abazović dobio još jednu funkciju

26.04.2022

22:33

0

Abazović je postao član na poziv kopredsedavajućih ECFR-om Karla Bilta, Like Fris i Norberta Rotgena

Posle pozicije u vrhu vlade, Dritan Abazović dobio još jednu funkciju
Dritan Abazović/Printscreen/Youtube/Vlada.cg

Potpredsednik Vlade Crne Gore i mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović novi je član Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR), saopšteno je iz njegovog kabineta.

Navode da je ECFR jedna od najrenomiranijih "think-tank" organizacija koja se bavi istraživanjima iz oblasti evropske spoljne i bezbednosne politike.

Abazović je postao član na poziv kopredsedavajućih ECFR-om Karla Bilta, Like Fris i Norberta Rotgena.

 

 

- Predstavlja mi veliku čast da kao mandatar, ali i kao doktor političkih nauka, budem deo organizacije koju čini veliki broj progresivnih evropskih političara, lidera, ljudi iz sveta biznisa i NVO aktivista, koji promovišu ideju ujedinjene, pomirene i snažne Evrope - napisao je Abazović na Tviteru.

Podgoričke Vijesti prenose da su članovi Saveta ECFR-a, između ostalih su i: Kaja Kalas, premijerka Estonije, Jonas Gar Stere, premijer Norveške, Analena Berbok, ministarka spoljnih poslova SR Nemačke, An Linde, ministarka spoljnih poslova Švedske, Ivan Korčok, ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke, Peka Havisto, ministar spoljnih poslova Finske i brojni drugi bivši premijeri, ministri i evropski lideri.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug