Zabeležen trenutak hapšenja u Kolašinu! Sin Vesne Medenice za članove kriminalne grupe okupljao policajce i carinike? (FOTO)

19.04.2022

12:33

0

Velika policijska akcija hapšenja je izvedena u više crnogorskih gradova...

Zabeležen trenutak hapšenja u Kolašinu! Sin Vesne Medenice za članove kriminalne grupe okupljao policajce i carinike? (FOTO)
vesna medenica - Copyright prontscreen/youtube/NVO MANS

Akcija hapšenja u Crnoj Gori intezivno se odvija, a njoj je već uhapšena predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica. Međutim, privedeno je još osoba među kojima su policajci i carinici za koje se sumnja da su učestvovali u kriminalnim aktivnostima u organizaciji Medeničinog sina, Miloša Medenice.

Kako se saznaje, u Kolašinu su uhapšeni je policajac iz ovog grada, Miško Medenica i Ivan Peković. Lisice su im stavljene po nalogu SDT, a oni se terete da su članovi organizovane kriminalne grupe Miloša Medenice.

Zebeležen je i trenutak njihovog privođenja.

Foto: Alternativa Crna Gora
 

Velika policijska akcija hapšenja je izvedena u više crnogorskih gradova, među kojima su pored Kolašina, Podgorica, Budva i Bar.

Vesna Medenica je u ovoj policijskoj akciji prethodno lišena slobode, ali je njeno saslušanje odloženo jer joj je pozlilo. Ipak, veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da izjavu u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal ''Libertas'' objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca. Inače je bila među najbližim saradnicima Mila Đukanovića.

Povodom nekoliko nejasnoća u vezi sa hapšenjem Vesne Medenice "Alternativa Crna Gora" je poslala upite o prijemu Medenice na odeljenje u toku istrage koja se vrši protiv nje, ali i u vezi sa tim što je, prema nepotrvđenim saznanjima, ona privedena bez lisica na rukama i u automobilu bez tablica.

Odgovora na ove upite još uvek nema.

Vesna Medenica je poznata i po mnogim političkim aferama, a više o tome čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike