Porodica Đurić iz sela kod Bijeljine je jedinstven primer: Imaju petoro dece i svi su već šampioni!

15.04.2022

06:48

0

Tolika posvećenost sportu u jednoj porodici odavno nije viđena

Porodica Đurić iz sela kod Bijeljine je jedinstven primer: Imaju petoro dece i svi su već šampioni!
Đurirći iz Batkovića kod Bijeljine - Copyright Printscreen/YouTube/KTV Rezija

U Batkoviću kod Bijeljine živi porodica Đurić u kojoj je petoro dece. Jovana, Milica, Milkica, Mila i Goran su prvaci Republike Srpske u svojim uzrasnim kategorijama u džudou. Petoro članova džudo kluba "Panter" su jedinstven primer u Srpskoj ali i šire. Tolika posvećenost sportu u jednoj porodici odavno nije viđena.

- U Repubilici Srpskoj sam bila prva i prošle i ove godine, a u državi sam takođe bila prva i nadam se da ću to ponoviti na takmičenju u Vitezu - priča Jovana Đurić, piše Info Bijeljina.

Njena sestra Milica dodaje da su treneri dobri i da treniraju svaki dan.

- Imamo treninge od 8 do 10, jutarnja trčanja i vežbe snage vikendom - kaže Milica Đurić.

Nakon završene srednje škole ova, u sportu uspešna deca, imaju jedinstvenu želju – da se školuju za policajce.

- Treniram već četiri godine džudo, prvo smo u Batkoviću išli na treninge, a posle smo prešli u Bijeljinu. Bio sam na takmičenjima u Sarajevu, Zvorniku, Berkovićima - kaže Goran Đurić.

Majka Gospava i otac Branislav inače RVI , ponosni su zbog ono što su njihova deca do sada uradila u sportu i u školi. Pomažu im u njihovom željama koliko su u mogućnosti, a njihove materijalne mogućnosti nisu velike .

- Šest dana u sedmici idemo u Bijeljinu na treninge, od šest uveče do 11 sati budemo u sali. Puno je teško, ali moramo da ispoštujemo i trenera i klub, a i da bi deca što više napredovala. Sad imamo problem i sa prevozom, gorivo je poskupilo, auto nam je malo za nas sedmoro da sednemo. Presrećan sam kao otac, iako sam RVI posle svega ovoga kad osvoje zlatnu i srebrnu medalju hoće da me udavi koliko sam radostan i zahvalan - priča otac Branislav.

Printscreen/YouTube/KTV Rezija
 

U klubu "Panter" ističu da će kvaliteti mladih Đurića tek doći do izražaja jer predstoje balkanska prvenstava na kojim se očekuju nove medalje.

- To je jedna uspešna, vredna porodica, retkost je u današnje vreme uopšte da imate petoro dece a kamoli da svih petoro budu šampioni u svim uzrasnim kategorijama. Pre četiri godine imali smo projekat "Besplatan trening džudo u škole" svetske džudo federacije kada je izabrana škola Batković. Tada su i deca iz porodice Đurić počela da treniraju - kaže Vladimir Đokić, trener DŽK Panter.

Petoro šampiona u jednoj porodici podatak koji nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Za ovu decu je itekako potrebno sponzorstvo ljudi dobre volje , a koji imaju mogućnost da pomognu, s obzirom da je cena sportske opreme za ovu porodicu preveliki izdatak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike