Gradonačelnik Beograda u poseti Bijeljini: Gradnjom auto-puta vreme putovanja duplo ćemo smanjiti!

10.03.2022

15:55

0

Vrednost investicije na ovoj deonici je oko 225 miliona evra

Gradonačelnik Beograda u poseti Bijeljini: Gradnjom auto-puta vreme putovanja duplo ćemo smanjiti!
c71d5639a0520309f6b9e7616a6b450f_3826344060 - Copyright Beoinfo

Prvi čovek Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem i prilikom zvanične posete obišao radove na novom mostu u Sremskoj Rači i trasi auto-puta Kuzmin-Bijeljina.

On je istakao da mu je zadovoljstvo što se danas sastao sa saradnicima u Bijeljini. 

Beoinfo
 

- Reč je o važnim projektima koji omogućavaju brže kontakte i saradnju između Srbije i Republike Srpske. Suština je da sada od Beograda do ovog mesta putujemo puna dva sata, a da će se završetkom ovog projekta to vreme smanjiti na jedan sat. Na taj način naši kontakti, aktivnosti i poslovi postaće mnogo lakši, brži i izvodljiviji - istakao je gradonačelnik Radojičić.

Beoinfo
 

Gradonačelnik je dodao da je dužina deonice Kuzmin-Sremska Rača 18 kilometara, sa mostom čija je izgradnja počela u oktobru 2019, a vrednost investicije na ovoj deonici je oko 225 miliona evra.

Beoinfo
 

- To je veoma važan deo auto-puta koji će spojiti zapadni Srem i celu Srbiju sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom, u pravcu ka Sarajevu i Banjaluci, i imaće po dve kolovozne trake sa zaustavnim trakama. Predviđeno je da buduća saobraćajnica prolazi kroz naselje Kuzmin sve do postojećeg graničnog prelaza kod Sremske Rače, gde je u toku izgradnja mosta preko reke Save u dužini od 1.327 metara. Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin, koja predstavlja vezu auto-puta Beograd-Šid sa auto-putem Kuzmin- Sremska Rača - naveo je Radojičić.

On je kazao da će se na tom mestu nalaziti integrisan granični prelaz čime će se smanjiti saobraćajne gužve na granici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike